Publicerad: 2020-04-21

Paket med snöre.

Värdebevis till kommunens medarbetare stöttar lokala företag

Det nuvarande läget med nya coronaviruset påverkar de lokala företagen i Vaggeryds kommun. Medarbetare i Vaggeryds kommun får därför värdebevis till värde av 300 kr att använda för att handla lokalt och på så sätt mildra de negativa effekterna som drabbat företag till följd av coronaviruset.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla medarbetare, i kommunens förvaltningar och bolag, som med stort engagemang arbetar för att hålla i gång våra verksamheter och bidrar till att samhällsviktiga viktiga funktioner fungerar. Med värdebeviset vill vi tacka medarbetarna och samtidigt gynna lokala företag som just nu behöver all stöttning, säger Annika Hedvall, kommundirektör.

Värdebeviset, som delas ut till alla visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen, är på 100 kronor/st och gäller som betalning för ett köp hos företag belägna i Vaggeryds kommun. Det går inte att få pengar tillbaka på värdebeviset om du exempelvis handlar för 90 kronor. Företagen sparar samtliga värdebevis som används vid köp och fakturerar sedan kommunen. Sista dag att använda värdebeviset är den 15 maj.

När du lämnar tillbaka en produkt på öppet köp kan du få pengar tillbaka - men den del av varan som har bekostats med hjälp av värdebevis får du tillbaka i form av ett tillgodo-kvitto som du kan använda för att handla i samma butik vid ett senare tillfälle.

– Till följd av spridningen av coronaviruset drabbas lokala butiker och företag i kommunen på olika sätt. Det här är ett sätt att uppmuntra till att handla i kommunen just nu när det behövs som mest, säger Johan Thorsell, näringslivschef, i Vaggeryds kommun.

– Vi är i tuffa och utmanade tider. Men vi ska ta oss igenom det här tillsammans. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb i en tuff situation och vi vill på ett positivt sätt uppmärksamma detta. Samtidigt vet vi att den lokala handeln och servicen är en viktig livsnerv både nu och i ett liv efter corona. Därför är vi i politiken helt överens om att som en uppmaning till alla stötta genom att handla lokalt, håll ihop och på så vis tar vi igenom oss denna stora prövning, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson.

2020-04-21

Simone Kamm