Publicerad: 2020-04-21

Framsidan av värdebeviset. Pappret är styvt med en rutig struktur. På baksidan finns mer information samt en numrering som är unik för varje värdebevis.

Så hanterar ditt företag värdebevisen

Vaggeryds kommun delar ut en påskpresent i form av tre värdebevis värt 100 kronor/st till visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen. Syftet är att uppmuntra till att handla av lokala företag i Vaggeryds kommun och mildra de negativa effekterna som drabbat företag till följd av coronaviruset.

Vi beklagar att vi inte hunnit förankra idén med värdebeviset med alla företag i kommunen. Har du frågor eller synpunkter så kontakta oss.

Info om värdebevisen

Värdebevisen är på 100 kronor/st och gäller som betalning hos företag belägna i Vaggeryds kommun. Du som företagare sparar samtliga värdebevis och fakturerar sedan kommunen. Vår förhoppning är att det ska tas emot på samtliga köpställen i Vaggeryds kommun som säljer någon form av produkt eller tjänst men det är företaget som bestämmer om de vill ta emot värdebevis eller inte. Värdebeviset ska inte gälla för köp av alkohol, spel eller tobak.

• Sista dag att nyttja värdebeviset är 15 maj
  • En kund som handlar med värdebeviset för 90 kronor kan inte få 10 kronor tillbaka från företaget. Värdebeviset gäller för ett (1) köp.
  • När kunden handlar för 90 kronor med ett värdebevis värt 100 kronor, fakturerar du kommunen för 100 kronor.
  • Varje värdebevis har ett unikt nummer på baksidan för att avskräcka från kopiering.
  • Varje värdebevis har ett speciellt, styvt papper med rutig struktur
  • Du markerar presentkortet som förbrukat när du mottar den som betalningsmedel, genom att skriva din signatur och datum i rutan på presentkortet. Detta för att förhindra att samma presentkort cirkulerar flera gånger.
  • När en vara returneras för öppet köp ska den del av köpet som har bekostats av värdebevis ges tillbaka i form av ett tillgodo-kvitto.

Fakturering

Du som företagare skickar faktura i kuvert tillsammans med värdebevisen senast 30 maj. För att underlätta administreringen ser vi gärna att du samlar alla värdebevis i en faktura, men det går så klart bra att skicka dem i olika omgångar om det behövs. Fakturan skickas till:

Vaggeryds kommun
Organisationsnummer: 212000 - 0522