Publicerad: 2020-04-17

Behöver du hjälp, eller vill du hjälpa till? Så här gör du

Behöver du hjälp – eller vill du kanske hjälpa? Här finns information om hur du kan göra skillnad.

Tillsammans med kyrkorna i Vaggeryds kommun och socialförvaltningen har ett forum skapats för de som behöver hjälp och för de som vill hjälpa till när coronaviruset och covid-19 kan orsaka oro, särskilt bland sårbara grupper.

För dig som söker hjälp

Ska du begränsa dina nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt? Har du just nu inte själv någon som kan handla åt dig, så kan du få hjälp.
Inhandlingshjälpen är riktad till de personer som tillhör riskgrupperna.

Vaggeryds kommun
växel tel: 0370 - 67 80 00
e-post: info@vaggeryd.se

Svenska kyrkan
Mail: jennie.skarph@svenskakyrkan.se

För dig som vill hjälpa till

Vill du vara med och ge hjälp? Det kan handla om att köra en matkasse till äldre människor, hämta receptfria läkemedel, eller på annat vis stötta personer i sårbara grupper. Via numret nedan når du Göran Svensson på Vaggeryds kommun som är redo att ta emot dina funderingar.

Vaggeryds kommun
växel tel: 0370 - 67 80 00
e-post: info@vaggeryd.se

Göran Svensson
Mail: goran.svensson@vaggeryd.se

Känner du oro?

Coronaviruset påverkar oss alla på olika sätt. Många saker är inte riktigt som vanligt. En del känner sig ensamma när skolor och aktiviteter har stängt, andra känner oro i sin hemmiljö eller allmän rädsla över situationen. För dig som känner att du behöver hjälp eller någon att prata med finns flera hjälplinjer och organisationer som du kan kontakta.

2020-04-17

Johan Lundell