Publicerad: 2020-08-31

Exteriör äldrecentrum Mejeriet

Mejeriet invigs under tre dagar

I sista veckan av augusti är det dags för officiell invigning av äldrecentrum Mejeriet i Skillingaryd. Vi direktsänder invigningen på kommunens webbplats samt erbjuder en digital rundtur. Du som är fullt frisk kan delta i en visning av lokalerna under någon av invigningsdagarna, förbokning krävs.

Den officiella invigningen av äldrecentrum Mejeriet äger rum onsdag 26 augusti kl 10.00 och förrättas av landshövding Helena Jonsson. På grund av restriktioner under den rådande pandemin är den officiella invigningen enbart för särskilt inbjudna, 30 personer.

Visning av Mejeriet

Vi förstår att det är många som är nyfikna och vill uppleva äldrecentrum Mejeriet. Se den digitala visningen för att få en känsla av det nya huset; från konstverken som börjar redan utanför entrén till de moderna lägenheterna via den inbjudande vinterträdgården.

I slutet av augusti 2020 genomfördes ett antal rundvandringar i äldrecentrum Mejeriet.

Äldrecentrum Mejeriet

I september 2018 togs det första spadtaget på mejeritomten i Skillingaryd för äldrecentrum ”Mejeriet”. Två år senare är fastigheten klar och inrymmer särskilt boende, gemensamhetslokaler med restaurang samt lägenheter för trygghetsboende.

I början av maj 2020 flyttade de första hyresgästerna in på trygghetsboendet. I slutet av augusti flyttar de första boende in på vård- och omsorgsboendet.

2020-08-31

Johan Lundell