Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-11-24

Julklapp

Årets julklapp till medarbetare stöttar den lokala handeln

Medarbetare i Vaggeryds kommun får en julgåva att använda för att handla lokalt och på så sätt mildra de negativa effekterna som drabbat det lokala näringslivet och den lokala handeln till följd av coronaviruset.

Igår, 18 november, beslutade ett enigt kommunstyrelsens arbetsutskott att avsätta medel för att kunna ge en julgåva till alla visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen.

– Tillsammans ska vi ta oss igenom den här utmanande situationen som vi har varit i under en lång period nu. Vi vill med julgåvan satsa på vår personal som gjort, och gör, ett fantastiskt jobb. Samtidigt vill vi stötta och uppmuntra vår lokala handel som vi alla vill kommer igenom stålbadet. Julgåvan är ett sätt att sprida framtidstro, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Handla lokalt på ett säkert sätt

Julgåvan består av värdecheckar på 500 kr som kan användas hos köpställen i Vaggeryds kommun, med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och gällande lokala allmänna råd i åtanke. De flesta butikerna erbjuder idag olika former av service som att möta kunderna utomhus, överlämna varor utomhus, erbjuder hemleveranser med mera. Allt för att underlätta att kunna handla lokalt och säkert.

– I den tid vi nu befinner sig är det viktigt att stödja den lokala handeln. Handeln är aktiv och kreativ för att hitta lösningar på möten med sina kunder. De gör allt för att minska smittspridningen och undvika fysiska möten. Att stödja dem känns naturligt. Risken är att de annars försvinner, säger Johan Thorsell, näringslivschef, Vaggeryds kommun.

– Det är ett fantastiskt bra initiativ av kommunledningen att dela ut denna julgåva i form av ett presentkort som definitivt kommer att gynna det lokala näringslivet. Det är viktigt att nu stödja det lokala näringslivet och gynna de mindre aktörerna inom handel och service som just nu har det väldigt tufft. Behöver man inte köpa något just nu för värdecheckarna som kommunen delar ut så är ett bra tips att köpa ett butiksunikt presentkort eller Vår lilla stads presentkort för de har en längre giltighetstid. De passar utmärkt som julklapp till släkt och vänner, säger Stefan Aronsson, ordförande i Föreningen Handel & Service i Vaggeryds kommun.

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott: Kenth Williamsson (S), Gert Jonsson (M), Ulf Abrahamsson (C), Thomas Axelsson (KD) och Kenneth Åberg (S).

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-11-24

Sidansvarig:

Johan Lundell