Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Mobiltelefon får notis om sms

SMS till allmänheten om rådande läge avseende coronapandemin

Allmänheten uppmanas att följa de råd som finns för att minska smittspridningen av det virus som orsakar covid-19 inför kommande högtider och ledigheter.

Med anledning av det rådande läget avseende coronapandemin har regeringen gett Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten i uppdrag att gemensamt ta fram och samordna ett massutskick i form av ett SMS-meddelande till allmänheten.

SMS-utskicket görs för att så många som möjligt ska känna till de nya råden. SMS:et kommer inte att ha ett telefonnummer som avsändare, istället kommer det att stå "Fohm, MSB" i avsändarraden.

I SMS-meddelandet står det: ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Syftet med utskicket är att informera om, samt uppmana allmänheten att följa de råd som finns för att minska smittspridningen av det virus som orsakar covid-19 inför kommande högtider och ledigheter.

Meddelandet kommer att gå ut till alla mobiltelefonabonnenter i landet. Totalt handlar det om 22 miljoner abonnemang som ska nås mellan klockan 09.00-19.00 på måndag 14 december.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell