Publicerad:

Vaggeryds kommun, karta.

Vaccination mot Covid-19 i Socialförvaltningen

Under måndagen 28/12 levererades de första vaccindoserna till Vaggeryds kommun. I samråd med Regionen kommer de första vaccinationerna att ske på demensenheterna på Furugårdens vård- och omsorgsboende i Vaggeryd.

Totalt har Vaggeryds kommun erhållit 15 vaccindoser i den första leveransen. Ytterligare vaccin förväntas levereras till Regionen under veckan. Vaggeryds kommun kommer att vaccinera löpande i takt med att vaccin levereras till kommunen. Vaccinationsplanen följer det som upprättats av Folkhälsomyndigheten.

Vi har alla längtat efter detta och är väldigt glada över att detta kan komma igång, detta gör att vi kan förväntas oss en ljusare tid framåt, säger Lotta Damberg, socialchef.

Länk till Folkhälsomyndighetens information om vaccination mot Covid-19: vaccination mot covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Johan Lundell