Publicerad:

Två poliser och en person i en huvtröja.

Föräldraskola om narkotika

Områdespolisen för Vaggeryds kommun tipsar om en Föräldraskola om narkotika i ett utskick till tonårsföräldrar.

Den här veckan får alla tonårsföräldrar i Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryds kommuner ett mail via skolportalen med information om narkotika från områdespolisen i Vaggeryds kommun.

"Hej tonårsförälder i Vaggeryds kommun!

Vi vill med det här utskicket att fler vuxna ska få ökad kunskap om narkotika så att de ungdomar som använder droger ska upptäckas och inte riskera att hamna i ett långvarigt missbruk eller i värsta fall en för tidig död.

Vi vet att det är vanligt med narkotika bland våra ungdomar och vi ser också en tendens till att fler är drogliberala även om ungdomen själv inte använder narkotika. För den som vill prova är narkotikan lättillgänglig och den erbjuds öppet. Fråga gärna om din ungdom har blivit erbjuden narkotika via t. ex. snapchat.

Det vi stöter på mest bland ungdomar i Vaggeryds kommun just nu är cannabis, tabletter (tex. lyrica och tramadol) samt amfetamin.

För något år sedan gjorde områdespolisen i Fyrbodal en föräldraskola om narkotika som vi tycker är bra. Den finns medskickad som pdf i detta e-post men finns också längst ner på denna sida:

Några tips till dig som är tonårsförälder:

• Det här med att röka kanske inte känns som en konflikt du prioriterar MEN i princip ingen ungdom använder cannabis som inte först har rökt vanliga cigaretter.
  • Tänk på att det finns droger bland alla samhällsklasser och ungdomen som använder kan fortfarande vara högpresterande.
  • Ta hjälp av kommunen om du är orolig för en ungdom. De har råd och stödfunktioner samt möjlighet att lämna urinprov.
  • Unga med drogproblem, Vaggeryds kommun

Du kan också tipsa polisen.

Vi finns här för er!

Områdespolisen i Vaggeryds kommun // Mårten, Sofie och Daniel"

Johan Lundell