Publicerad:

Två händer arbetar med en dator.

På fredag 15 oktober blir vi lite mer digitala

Bostadsbolaget VSBo är en av deltagarna på Digitalidag som äger rum runt om i landet på fredag. Du är välkommen till Mejeriet i Skillingaryd och Gårdshuset på Tor i Vaggeryd.

Fredag 15 oktober arrangeras Digitalidag runt om i landet. VSBo är en av deltagarna och kommer att finnas på Mejeriet i Skillingaryd 08.00-12.00 och i Gårdshuset på Tor 13.00-17.00 för att möta nuvarande och kommande hyresgäster. Vaggeryds Energi. VEAB, som levererar TV och bredband till VSBo´s fastigheter, kommer också att finnas på plats.

Årets Digitalidag bjuder på 1290 aktiviteter på 200 orter, med samverkan som ledord för att fler människor ska kunna ta del av den digitala omställningen. På många orter kan man även praktiskt få hjälp att komma igång med digitala verktyg och tjänster. Målsättningen med Digitalidag är att alla skall vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen.

Mina sidor och tv-kanaler

VSBo kan hjälpa till med att ställa sig i bostadskö och visa hur "Mina sidor" fungerar, där kan man bland annat se hyresavier och skicka meddelanden. VSBo visar också hur VSBo´s app fungerar. VEAB kan berätta om vilka TV kanaler som erbjuds och hur man får tillgång till ett snabbt bredband.

Hela samhället blir mer och mer digitaliserat och det kan vara svårt att ta till sig den nya tekniken. Men den är till stor hjälp när man ska hantera ärenden hos företag och myndigheter. Även VSBo använder allt fler digitala verktyg och vill gärna hjälpa dom som behöver stöd att kunna utnyttja möjligheterna.

Alla intresserade är välkomna att möta våra bolag, VSBo och Vaggeryds Energi, i Vaggeryd respektive Skillingaryd fredagen den 15 oktober.

Om Digitalidag

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Digitalidag grundades efter inspiration från den schweiziska temadagen Digitalday. Den första upplagan av Digitalidag ägde rum den 22 november 2019 och den 2 oktober 2020 arrangerades den andra temadagen.

Initiativtagare till Digitalidag är Forum för Omställning, (FfO), Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige, (LO), Myndigheten för digital förvaltning, (DIGG), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Statens servicecenter.

Johan Lundell