Publicerad:

Alla pristagare för 2021 på scenen i april 2022.

Priscermoni för 2021 års utmärkelser och förtjänsttecken

Relationer, samverkan och stolthet sammanfattar kommunfullmäktiges avslutning för 2021. En avslutning som flyttats fram från december 2021 till 20 april 2022. Kvällen innehöll utdelning av utmärkelser, förtjänsttecken och medarbetarpriser.

Kommunfullmäktiges traditionella julavslutning som brukar hållas i december flyttades på grund av pandemin fram till den 20 april 2022. Under kvällen delades utmärkelser och förtjänsttecken för 2021 ut. Även pristagare från 2020 uppmärksammades. Kulturskolan bjöd på både inspirerande och stämningsfull musik. Kvällen avslutades med att alla pristagarna hyllades på scenen.

Samtliga pristagare

Kulturpriset 2021

Kultur- och fritidsnämnden har tilldelat 2021 års kulturpris till Chister Glenvik fför att ha bidragit till att sprida glädje under årtionden och för din medverkan i bevarandet av berättelser, normer, historier som kommande generationer kan ta med sig för att lära av och förstå vår samtid.

Miljövårdspriset 2021

Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela 2021 års miljövårdspris till Emma Adelöw som startat en ”Ge och ta”-grupp på Facebook.

Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2021

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att tilldela Berghems vänner Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2021.

Byggnadsvårdspriset 2021

Mölnarp, Näset 1, Maria och Anders Sundbäck samt Byarums kyrka, Byarums pastorat tilldelas byggnadsvårdspriset 2021.

Tillgänglighetspriset 2021

Lena Haraldsson tilldelas tillgänglighetspriset 2021. Motiveringen grunnar sig i att pristagaren har under många år balanserat behov, samhällsutveckling och dess mångsidiga krav som sker inom funktionsrättsfrågor genom att vara en röst och kunskapsbärare för de individer som har svårt att föra sin egen talan.

Idrottsliga prestationer 2021

Vaggeryds kommuns utmärkelse för framstående idrottsprestation 2021 går till Ronja Jörgensen. Ronja har under 2021 tagit dubbel SM medalj i 3D och fältskytte och tävlar för Bågskyttarna i Vaggeryd.

Förtjänsttecken för 25 års tjänst som medarbetare

Socialförvaltningen: Maria Gustavsson, Jonas Olsson, Martina Claesson, Annelie Agarjanows, Annie Folkesson, Victoria Bäckman och Katarina Isaksson.
Barn- och utbildningsförvaltningen: Jonna Rapp, Monika Karlsson, Ulrica Svanström, Raymond Pettersson, Susan Mathsson och Catrine Lundgren.

Räddningstjänsten: Flemming Andersen

Kommunledningskontoret: Hansson Sonia

Förtjänsttecken efter 20 års uppdrag som förtroendevald

Sverker Bernhardsson

Årets miljöinsats

Medarbetarna på biblioteken i Vaggeryds kommun. Bibliotekspersonalen har med påhittighet, klurighet och gemensam kreativitet lyckats återanvända gamla möbler och inredningar i det nya biblioteket i centrala Vaggeryd. Insatsen visar på ett i personalgruppen förankrat miljötänk som inte bara är ord utan även verkstad, och som också är kostnadseffektivt för kommunen.

Årets digitala lösning

IT-enheten, Vaggeryds kommun. Under pandemin, med restriktioner och anpassningar av arbetssätt på grund av spridningen av coronaviruset, har kommunens tekniska lösningar gjort att verksamheterna ändå har fungerat. Exempelvis har programvaror för digitala möten rullats ut till hela organisationen och effektiva lösningar för distansarbete har säkerställts.

Årets förbättringsförslag

UC/UG Sommarkul. UC/UG har framgångsrikt ställt om Sommarkul så att barn och ungdomar trots pågående pandemi skulle få meningsfulla sommaraktiviteter. Genom samarbete med kyrkan och en stor vilja från kommunens föreningar, god hjälp av kommunala verksamheter skapades en mängd meningsfulla aktiviteter för barn och ungdomar.

Johan Lundell