Publicerad:

Vi har det i oss.

Vi har det i oss

Vi har viljan att stå upp för Sveriges fred, frihet och demokrati. Kraften att hjälpa varandra vid kris och krig. Ansvaret att bidra till vår beredskap. Vi är flera miljoner. Människor, myndigheter, företag och organisationer är alla en del av det civila försvaret.

Vår försvarsvilja är grunden för hur starkt vi som land möter en motståndare. Privatpersoner,
myndigheter, företag och organisationer är alla en del av Sveriges totalförsvar. Vi ska skydda och försvara vår frihet och självständighet - och våra mänskliga fri- och rättigheter. Så när något hotar Sverige, då visar vi solidaritet och styrka. Vi är många och vi har det i oss.

Varför kommer den här informationen nu?

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) fick i våras i uppdrag av regeringen att öka individers motståndskraft och försvarsvilja genom olika informationssatsningar. Vi har det i oss. Om krisen eller kriget kommer är en del av det arbetet. Det civila försvaret behöver stärkas med anledning av det allvarliga säkerhetspolitiska läget.

Så förbereder sig Vaggeryds kommun

Vi planerar för att upprätthålla vår verksamhet på en tolerabel nivå. Oavsett vilken störning den utsätts för, till exempel när personalen inte kommer till jobbet, lokalerna inte går att använda, leveranser av viktiga varor och tjänster inte når oss eller vi drabbas av ett strömavbrott.

Så kan du förbereda dig

Det bästa sättet du kan bidra till samhällets samlade beredskap på är att se till att du har en beredskap för hur du kan klara dig sju dagar när det gäller vatten, mat, värme och information.

Tina Petersson