Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Entreprenörsregionen firar 25 år av samarbete för tillväxt och utveckling

Den 24 maj 2024 samlades representanter för tolv kommuner på Tallnäs stiftsgård för att fira 25 år av Entreprenörsregionens arbete med att stärka förutsättningarna för tillväxt och konkurrenskraft. Med inspirerande föreläsningar, gruppdiskussioner och erfarenhetsutbyte reflekterades det över framgångar och framtida strategier för utveckling.

I slutet av maj var det dags för vårkonferens på Tallnäs stiftsgård utanför Skillingaryd. Kommunledningar, näringslivschefer och nyckelpersoner från medlemskommunerna uppmärksammade 25 år av samarbete, med syftet att stärka förutsättningarna för tillväxt, konkurrenskraft och ekonomisk utveckling. Dagen innehöll inspirerande föreläsningar, gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte och möjlighet att byta tankar kring strategier för framtida tillväxt.

Entreprenörsregionen är ett samarbetsprojekt mellan tolv kommuner i Hallands, Kronobergs, Västra Götalands och Jönköpings län. Ett samarbete som syftar till att skapa tillväxt i regionen. Entreprenörsregionen har ett geografiskt strategiskt bra läge. Det ligger mellan två storstadsregioner, Göteborg och Öresund och i en radie av 200 km från regionens mittpunkt finns 3,5 miljoner människor. Entreprenörsregionen utgör en del av den befolkningsmässiga och industriella tyngdpunkten i Norden. Deltagande kommuner är Falkenberg, Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd, Värnamo, Älmhult, Markaryd, Ljungby, Hylte, Halmstad, Laholm och Tranemo.

Vaggeryds kommun är ordförandekommun för nätverket under 2024. Kommunstyrelsens ordförande hälsar samtliga medlemskommuner välkomna till Vaggeryd.

Tårta

Entreprenörsregionen bildades 1999 och firar 25 år i år.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell