Huvudmeny

Huvudgren:

Kommun och politik

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Pressmeddelanden

Vaggeryds kommun har ett pressrum på Mynewsdesk. Där publiceras pressmeddelanden i sin helhet med tillhörande pressbilder. Du kan läsa hela pressmeddelandet genom att klicka på rubrikerna nedan.


 • ​Låna en flytväst gratis i sommar

  Precis som förra året erbjuder Vaggeryds kultur- och fritidsförvaltning flytvästar som kommuninvånarna kan låna kostnadsfritt.

 • ​Fiberduk ska bekämpa sjögull i Hokaån

  Vaggeryds kommun har påbörjat bekämpningen av den främmande och invasiva arten sjögull i Hokaån i Hok. Svart fiberduk uppspänd på aluminiumramar flyter ute på vattnet och överlappar flytande duk längre in vid strandkanten. Tanken är att denna konstruktion av fiberduk ska hindra solljus från att ta sig ner till vattenväxten sjögull som då...

 • ​Utrymning av Hjortsjöskolans mellanstadiebyggnad

  I ett tidigare beslut har barn och utbildningsnämnden beslutat att Hjortsjöskolans mellanstadiebyggnad skall utrymmas utifrån de hälsorisker som elever och personal exponeras för i samband med fuktskador och förekomst av mikrobiella organismer i byggnaden. Efter beslutet har skolan till hälften utrymts i skollokaler som finns på området...

 • ​Nya direktiv för närundervisning på gymnasiet

  Den nationella rekommendationen om fjärr- och distansundervisning på gymnasiet upphör från och med 2 april. På grund av ökad smittspridning i åldersgruppen 16-19 år i kommunen, i kombination med begränsad möjlighet till utglesning i lokalerna på gymnasiet, fortsätter Fenix med partiell distansundervisning till och med 30 april.

 • Fågelforsskolan årskurs 9 går över till distansundervisning

  Undervisning kommer att bedrivas på distans för elever på Fågelforsskolan årskurserna 9 från och med torsdag 18 mars.

 • ​Uppdaterade riktlinjer inom kultur- och fritid

  För Vaggeryds kommuns föreningar finns möjlighet att efter genomförd riskbedömning, och i enlighet med rådande restriktioner, återuppta aktiviteter från och med den 15 mars

 • Vaggeryds kommun är finalist i tävlingen Miljöstrategipriset 2021

  Vaggeryds kommun har med sitt arbete med att minska matsvinnet utsetts till en av finalisterna i tävlingen Miljöstrategipriset som anordnas av Miljö & utveckling.

 • Kronprinsessparet i webbmöte med Vaggeryds kommun


 • Jobbspår för alla ska ge fler möjlighet till jobb

  Europeiska socialfonden har beviljat tio miljoner kronor till projektet Jobbspår för alla. Ett projekt som kommer arbeta för att män och kvinnor som idag står långt från arbetsmarknaden kommer närmare ett jobb.

 • Första omgången av vaccineringen klar – nu är det dags för andra dosen

  På några veckor har boende på kommunens vård- och omsorgsboenden erbjudits den första dosen av vaccin mot covid-19. Nu påbörjas vaccination med dos nummer två.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Alija Bucuk