Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Bild

Hela vägen till språket

Många invandrade mammor tillbringar en stor del av sin första tid i Sverige med att ta hand om barn. Det leder till att de lätt hamnar efter i språkkunskaper. I projektet ”Hela vägen till språket” har kvinnor bjudits in till Familjecentralen varje vecka där de får lära sig svenska, träffa andra mammor, umgås och lära sig mer om Sverige.

Hela vägen till språket är ett projekt för att stödja nyanlända och tidigare anlända kvinnors språkutveckling som stagnerat eller torftigt utvecklats under föräldraledighet. Där den stagnerade eller bristfälliga utvecklingen förklaras med att kvinnorna mer eller mindre isolerats i sin grupp. Men det syftar också till att avdramatisera Familjecentralens roll som myndighet och istället lyfta fram den som en mötesplats för barn och föräldrar både för stöd och utveckling av språk. I ett kvinnoperspektiv har projektet också handlat om både kvinnors och barns rättigheter i det svenska samhället.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-05-04

Sidansvarig:

Kristina Dahlqvist

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision