Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Trappsteget

Trappsteget riktar sig till dig som är mellan 16 och 24 år. Du har kanske inte gått gymnasiet eller har oavslutade gymnasiestudier. Trappsteget är en väg till framtida självförsörjning och arbete.

Trappsteget kan vara ett alternativ för dig som känner att du hittills inte fått rätt hjälp och stöd för att komma vidare till yrkesinriktning och arbete. Trappsteget vänder sig också till dig som av någon orsak upplever att du inte riktigt vet vad du vill göra eller vad du skulle trivas med.

Ett första steg mot självförsörjning och arbete

Hos oss får du möjlighet att lära dig mer om dig själv. Du får stöd till att ta ett kliv vidare på din fortsatta väg mot självförsörjning och arbete. Tillsammans med dig gör vi en individuell planering över vad som behöver göras.  För oss är det viktigt med helhetssyn och därför försöker vi stötta dig inom just de områden där du behöver hjälp. Trappsteget bygger på att arbetsmarknadsenheten, skolan, Individ- och familjeomsorgen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan samarbetar för ditt bästa.

Vår målsättning är att du ska känna att du under tiden hos oss kommer närmare arbetsmarknaden. Det finns möjlighet att läsa enskilda ämnen med individuellt stöd hos oss och en rad andra möjligheter där du kan få kunskaper som för dig närmare ett arbete. Du kan till exempel få möjlighet att genomgå korta yrkesinriktade utbildningar som ökar dina chanser till arbete.

Arbetsmarknadsenheten som arbetsplats

Trappsteget drivs av Arbetsmarknadsenheten (AME), som också är en arbetsplats för ett antal människor. Inom enhetens verksamhet utförs arbete inom paketering, målning, flyttning, snickerier, reparationer, fastighetsskötsel, rivningar, transporter, enklare trädgårdsarbete och andra allmännyttiga uppgifter.

Andra sysselsättningar inom AME är att hjälpa till med köksuppgifter, städning och vissa verkstadsarbeten. Du kan få en plats i någon del av vår verksamhet, men vi samarbetar också med andra arbetsplatser så att du kan få möjlighet till praktik inom något arbete som du kan tänka dig.

Inskrivning

Vi vill alltid börja din inskrivning hos oss med en intervju tillsammans med dig och eventuellt din handläggare/remittent för att vi ska lära känna dig bättre och kunna göra en bra planering av din tid hos oss.
 
Det enda vi kräver är att du vill ha en förändring! Vi tror att du själv vill driva ditt ärende, och att du ser oss som en resurs för att nå ditt mål.


Kontakta gärna oss om du har frågor inom området

Ungdomshandläggare/Ungdomssamordnare
Kristina Kia Dahlqvist
Tel: 0393-67 83 84
E-post: kristina.dahlqvist@vaggeryd.se

Ungdomshandläggare
Ines Benjaminsson
Tel: 0393-67 82 82
E-post: ines.benjaminsson@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-09-18

Sidansvarig:

Kristina Dahlqvist

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision