Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Bild på en kund som får service vid kassan i en blomsterbutik.

Foto: Mattias Bokinge.

Handel, service och besöksnäring i Vaggeryds kommun

Driver du handel, service eller besöksnäring? Här hittar du en väg in till nätverk, snabb service eller råd och stöttning.

En plats som är attraktiv att bo och leva i med mycket att se och göra, är en ambition som delas av aktörer inom handel, service och besöksnäring. I Vaggeryds kommun samverkar därför dessa tre branscher via nätverk och evenemang, tillsammans med kommunen.

Funderar du på att starta eller utveckla ett företag inom handel, service och besöksnäring? Eller vill du veta mer om vad Vaggeryds kommun har att erbjuda för dig och ditt företag? Nedan hittar du en överblick över hur vi i Vaggeryds kommun samarbetar för att tillsammans bygga på attraktiviteten av vår plats.

Besökstidning och besöksbroschyr

Vaggeryds kommun jobbar med storytelling. För att marknadsföra vår plats och nå ut med information så ger vi ut kommuntidningen HÄR två gånger om året till alla hushåll i Vaggeryds kommun. Sommarnumret av tidningen fungerar också som årets besöksbroschyr med tips om besöksmål. Besökskartan delas ut en gång om året via Infopoints och företag som efterfrågar dem.

Almanackan från Vaggeryds kommun skickas ut mot slutet av året till alla hushåll i Vaggeryds kommun.

Vill du dela ut materialet från ditt företag? Kontakta oss på press@vaggeryd.se så löser vi det.

InfoPoints ger turistinformation

Vi tror på att finnas där besökarna finns. En Infopoint är ett företag dit besökare naturligt hittar där besökaren får personlig guidning, kartor och broschyrer.

För att bli certifierad InfoPoint behöver företaget ha genomgått utbildning, fått material och blivit blivit introducerad för de olika besöksmålen i kommunen.

Kommunens besökswebb

Vaggeryds kommun driver en besökswebb där alla kan bidra med att skicka in besöksmål och evenemang.

Skyltar

Vaggeryds kommun har skyltar till förfogande, med syfte att väcka intresse för kommunen. Du som aktör inom handel, service och besöksnäring kan vara med och påverka utformningen av dessa skyltar. Läs mer:

Samarbeta och nätverka

Vaggeryds kommun näringsliv präglas av en öppen och välkomnande inställning där du snabbt blir en del av de olika affärsnätverken. Läs mer om vilka nätverk som du kan engagera dig i här:

Torghandel

På torget i centrumkärnorna Vaggeryd och Skillingaryd finns torgplatser där du kan sälja varor dags-, vecko-, månads- eller årsvis.

Starta eller utveckla ditt företag

Science Park hjälper dig att komma igång, eller att utveckla din affärsidé. Läs mer om detta på följande sidor.

Omvärldsbevakning turism

Tips på bra kanaler att följa, för dig som driver verksamhet inom besöksnäringen:

Du är alltid välkommen att ringa Vaggeryds kommun för specifika frågor - vi hjälper dig framåt. Kontaktuppgifter finns längst ner på den här sidan.

Seminarier, aktiviteter och utbildningar

Vi försöker hitta alla aktiviteter som kan vara relevanta för näringen i Vaggeryds kommun, och samlar dem i vår Kalender för näringslivet. När anmälan till en ny nätverksträff publiceras så lägger vi även ut det som en nyhet under Näringsliv och arbete, så om du prenumererar på Näringsliv och arbete får du alltid ett mejl i inkorgen när något nytt händer.

Evenemang

Arrangerar du, ditt företag eller din förening ett evenemang i Vaggeryds kommun? Då ska du kontakta oss. Vi kan hjälpa dig att komma i kontakt med samarbetspartners, nå ut med information, undersöka möjligheter till finansiering, samt stötta dig med vägledning under förarbetet inför evenemanget.

Turistboende

Vaggeryds kommun driver en besökswebb där alla kan bidra med att skicka in boende för besökare i kommunen.

Kontakta mig

Simone Fejde (föräldraledig)
Destinations- och näringslivsutvecklare
Vaggeryds kommun
0370-67 81 77
simone.fejde@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm