Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från Näringsliv och arbete.


 • Framtidens fossilfria nötköttsproduktion finns i Hagshult

  Hagshultskossornas Kopensionat har, i samarbete med Lantmännen och flera andra aktörer, nått en milstolpe inom hållbart lantbruk. En ny rapport visar att gårdens nötköttsproduktion redan idag uppfyller Science Based Targets FLAG-målen för 2030, i linje med Parisavtalet.

 • Blomstrande turistnäring i Vaggeryd

  Efter några utmanande år för turistnäringen i hela Sverige har Vaggeryd plötsligt klivit fram på besöksskartan. Enligt färska siffror sammanställda av Newsworthy har antalet gästnätter i Vaggeryds kommun ökat med imponerande 60 procent jämfört med för tio år sedan.

 • Positiva resultat för näringslivsklimatet i Vaggeryds kommun

  Vaggeryds kommun fortsätter att stärka sitt näringslivsklimat enligt de senaste undersökningarna från Svenskt Näringsliv. Trots redan högt betyg har kommunen lyckats förbättra det allmänna omdömet om företagsklimatet ytterligare vilket understryker att vi är på rätt väg och att vår strävan efter att skapa bästa möjliga förutsättningar för våra företagare fortsätter.

 • Föreläsningar. Workshops. Nätverk.

  Ny kunskap, nya kontakter och ny teknik – näringslivskalendern är fylld med inspiration för en framgångsrik och utvecklande försommar!

 • Svenska Retursystems toppmoderna anläggning invigd

  Under onsdagsförmiddagen invigdes Svenska Retursystems toppmoderna anläggning som möjliggör mer hållbara och effektiva flöden av landets livsmedel. Leverantörer, transportörer, kunder och representanter från kommunen var på plats på Södra Stigamo för att fira öppningen av den imponerande anläggningen.

 • Ny logistikfastighet tar form i Vaggeryd – skapar nya arbetstillfällen och möjligheter

  Under en lite småkylig förmiddag tog representanter från Vaggeryds kommun, fastighetsutvecklaren Aspehof, byggföretaget Ylab Larssons Bygg och den globala investeraren EQT Exeter det första spadtaget på den nya logistikfastigheten, Linnean 5, som nu tar form intill E4:an i Vaggeryd.

 • Upphandlingsärenden får positiva omdömen från företagen

  Enligt SKR:s öppna jämförelser, Insikt, placerar sig Vaggeryds kommun på 8:e plats bland deltagande kommuner i serviceundersökningen för upphandlingsärenden år 2023. Kommunen erhåller ett Nöjd-Upphandlings-Index (NUI) betyg på 75, jämfört med genomsnittet för alla kommuner som ligger på 65.
 • Co-Workingställe.

  Nytt co-workingställe öppnar i Vaggeryd: En plats för samarbete och gemenskap

  Inom kort kommer Vaggeryd att välkomna ett nytt tillskott till den lokala affärs- och arbetsgemenskapen när ett nytt co-workingställe slår upp sina dörrar den 1 september.
 • Gärahovs Bygg i konkurs

  Fredag 26 april har Gärahovs Bygg AB, med huvudkontor i Vaggeryds kommun, försatts i konkurs av Jönköpings tingsrätt.

 • Storinvestering på gång i Vaggeryd: EQT tar över fyra fastigheter för expansiv satsning

  En betydande affär har nyligen ägt rum på Södra Stigamo och i närheten av travbanan i Vaggeryd. EQT, ett av världens ledande privata riskkapitalbolag, har förvärvat fyra fastigheter och tomter från det lokala företaget Aspehofs Fastigheter.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm