Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från Näringsliv och arbete.

 • 2019-09-18

  Hållbarhet lockade till handelsprojektet

  Handelsprojektets andra workshop handlade om hur kommunens butiker och platser kan profilera sig hållbart för att locka besökare. Lokala handlare och näringslivspersoner workshopade tillsammans.
 • 2019-08-19

  Anmäl dig till workshop för handlare

  Handlare i Vaggeryd, Gnosjö och Gislaveds kommun bjuds in till en kostnadsfri workshop den 27 augusti där du får möjlighet att nätverka, inspireras och delta i dialog för att påverka handeln på landsbygden.
 • 2019-07-17

  Susanne – ansiktet utåt när ett nytt näringslivsarbete utformas

  En ny modell för näringslivsarbetet i Vaggeryds kommun håller på att tas fram. Till dess är Susanne Haegerstam näringslivets kontaktperson, som en del i ett nybildat team som ska jobba med näringslivsfrågorna tills den nya utformningen är på plats.
 • 2019-07-01

  Tapetseraren från Syrien klär svensk designklassiker i Vaggeryd

  Den resa som Rahal påbörjade när han och familjen valde att lämna hemlandet för att söka skydd i Sverige har nått ett av delmålen. Rahal kan nu försörja sig och sin familj och är närmare slutmålet, att få stanna permanent i Sverige och skapa sig en trygghet och få vara en del av samhället.
 • 2019-06-17

  101 företag på 101 dagar är i mål

  På 101 dagar besökte Vaggeryds kommun, Arbetsförmedlingen och Vaggeryds Näringslivsråd 101 stycken företag i kommunen. Bobbys tapetserarverkstad blev det 101:a företaget!
 • 2019-06-14

  Vaggeryds kommun i rundabordssamtal på Regeringskansliet

  Vaggeryds kommun var inbjuden till rundabordssamtal på arbetsmarknadsdepartementet den 4 Juni.
 • 2019-06-03

  Handelsprojekt ska lyfta Vaggeryds företag

  Ett nytt handelsprojekt har dragit igång, med företagare från Vaggeryds, Gnosjös och Gislaveds kommun i spetsen. Tillsammans ska man nu hitta metoder för att förstärka och skapa nätverk inom handel i bygden.
 • 2019-05-22

  Förbättrat företagsklimat i kommunen

  Kommunens företagare upplever att företagsklimatet har blivit bättre. I en undersökning av Svenskt Näringsliv presterar Vaggeryds kommun bra i förhållande till landets alla kommuner.
 • 2019-05-08

  Årets företagare är Isakssons metallindustri

  Bröderna fick hastigt ta över företaget år 2013 och har sedan dess visat på en god entreprenörsanda med nya smarta lösningar som skapat nya arbetstillfällen. Därför får de nu pris som årets företagare av Vaggeryds näringslivsråd.
 • 2019-04-30

  Skickar du fakturor till Vaggeryds kommun?

  Från och med den 1 april 2019 ska alla fakturor till Vaggeryds kommun vara elektroniska. Det innebär att vi inte längre tar emot pappersfakturor eller fakturor som pdf.
 • 2019-04-02

  Ansök om feriepraktik i sommar

  Du som är 17 eller 18 år i år kan ansöka om feriepraktik som kommunen anordnar under fyra veckor i sommar. Sista ansökningsdag är den 5 maj.
 • 2019-02-15

  Jobbmässa 19 på Fenix

  Den 27 februari är du välkommen att träffa ett antal arbetsgivare med rekryteringsbehov inom flera olika branscher, bland annat inom industri, vård och omsorg, lager, hotell/restaurang, turism och bemanning.
 • 2019-02-13

  Snart sommar - "Vikarierna är guld värda!"

  Det är dags att söka sommarjobb! Snart är det sommar, en period av året när många för första gången arbetar inom vård och omsorg i kommunens verksamheter. Hannele Engberg, resursenheten, kan på många sätt känna igen sig i vikariernas roll.
 • 2019-02-04

  Sök sommarjobbet redan idag

  Gör skillnad med oss i sommar.  Nu är vi igång med planeringen inför sommaren 2019 och vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Socialförvaltningen har behov av semestervikarier inom vård- och omsorgsboenden, hemtjänsten och gruppbostäder.
 • 2019-01-29

  Dialog om Gröna näringar

  LRF och Vaggeryds kommun bjuder in till dialog med inriktning på de gröna näringarna i vår kommun den 11 februari kl 19.00 på Bratteborgs gård.
 • 2018-11-28

  101 företag på 101 dagar

  På 101 dagar ska 101 företag få besök av Vaggeryds kommun, Näringslivsrådet och Arbetsförmedlingen. Allt för att fortsätta bygga vidare på ett gott klimat för företagen i kommunen.
 • 2018-10-02

  Bäst företagsklimat i Jönköpings län

  Företagen i kommunen ger Vaggeryds kommun höga betyg. Idag släppte Svenskt Näringsliv sin ranking av det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Resultatet visar att Vaggeryds kommun har bäst företagsklimat i Jönköpings län enligt företagarna.
 • 2018-09-05

  Har du funderat på att bli deltidsbrandman?

  Som deltidsbrandman är du med och skapar trygghet i samhället. Du larmas ut vid olika akuta nödlägen som till exempel trafikolyckor, hjärtstopp, bränder och kemiska utsläpp då människors liv, egendom eller miljö kan vara i fara.
 • 2018-05-18

  Företagsklimatet i Vaggeryds kommun fortsätter att bli bättre

  Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet i landets kommuner släpptes den 15 maj. Undersökningen genomfördes under januari-april 2018 och totalt svarade 85 % av de tillfrågade företagen i Vaggeryds kommun.
 • 2018-05-14

  Thomas Kimmehed årets företagare

  Vaggeryds kommun gratulerar Thomas Kimmehed som har utsetts till årets företagare i Vaggeryds kommun av Näringslivsrådet och Företagarna i Jönköpings län.
 • 2018-04-18

  Nästa etapp på Stigamo, Logpoint South Sweden, förbereds för avvattning

  Vaggeryds kommun har snart färdigställt etapp 1 på södra Stigamo som är en del av industri- och logistikområdet Logpoint South Sweden. Ett fåtal återstående delar med terrassering av tomter och utbyggnad av infrastruktur slutförs vid halvårsskiftet 2018.
 • 2018-03-12

  Nominera Årets företagare

  Årets företagare delas ut varje år till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungera som en förebild för andra företagare. Det är Företagarna i samverkan med Vaggeryds Näringslivsråd som står bakom Årets företagare i kommunen.
 • 2018-03-07

  Jobbchansen 22 mars på Fenix

  22 mars är företagare och arbetssökande välkomna till Jobbchansen på Fenix kultur- och kunskapscentrum i Vaggeryd. Ett enkelt koncept för att skapa en mötesplats för arbetgivare och dig som söker jobb. Jobbchansen arrangeras av Arbetsförmedlingen i samarbete med kommunen.
 • 2018-01-03

  Hitta kompetens i Holland – skicka in annons senast 12 januari

  Vaggeryds Näringslivsråd och Vaggeryds kommun åker tillsammans med Business Gnosjöregion AB, GGVV-kommunerna och Arbetsförmedlingen till en jobbmässa i Utreicht i Holland 10-11 februari. Mässan har ca 12 000 besökare.
 • 2018-01-02

  Prova på att sommarjobba med människor!

  Vill du prova på att arbeta med människor? Kanske är det ett framtida yrke för dig eller kan det ge dig värdefull erfarenhet för framtiden? Vi har ett stort behov av semestervikarier under sommaren. Störst behov finns inom vård- och omsorgsboenden, hemtjänsten och gruppbostäder.
 • 2017-12-22

  Första etableringen på norra Stödstorp industriområde i Vaggeryd

  BK Åker i Vaggeryd och Forserum blir det första företaget som etablerar sig på norra delen av industriområdet Stödstorp intill travbanan och E4:an strax utanför Vaggeryd.
 • 2017-12-07

  Avslutning för deltagare på städutbildning

  Arbetsmarknadsenheten har tillsammans med Fenix kultur- och kunskapscentrum och två lokala företag inom lokalvård erbjudit en tioveckors yrkesutbildning i lokalvård. 7 december var det avslutning och diplomutdelning.
 • 2017-11-16

  Vill du bli den nya landsbygdsentreprenören?

  Gillar du Småland och vill att fler ska upptäcka människorna, kulturen, hälsan, naturen, maten och allt annat fantastiskt vi har att erbjuda? Vill du starta eget företag och erbjuda produkter/tjänster/upplevelser till människor från när och fjärran? Då ska du söka till Science Parks Acceleratorprogram som riktar sig till dig som vill starta företag på landsbygden!
 • 2017-10-02

  Patrik Kinnbom ny näringslivschef

  2 oktober börjar Patrik Kinnbom på Vaggeryds Näringslivsråd som ny näringslivschef.
 • 2017-09-22

  Träffa Vaggeryds kommun på jobbmässan

  Den 4 oktober kl. 11–18 arrangeras Jobbmässan på Elmia i Jönköping för andra gången i rad. Då kommer över 100 företag och organisationer att ställa ut och träffa jobbintresserade besökare.
 • 2017-08-31

  Ny plattform för att synliggöra under­leverantörer till möbel- & inrednings­branschen

  Interior Cluster Sweden (ICS), där Vaggeryds kommun ingår genom näringslivsrådet, har startat ett projekt för en starkare marknadsnärvaro för företag i underleverantörsledet inom möbelbranschen. Med stöd från Träregion Småland kommer en helt ny digital plattform att lanseras i höst.
 • 2017-08-24

  Välkommen till idécafé

  Bär du på en dröm som du vill förverkliga? Eller en idé du vill testa? Under två tillfällen i september får du chansen att diskutera dina drömmar och idéer med Kenneth Karlsson från Science Park i Vaggeryd.
 • 2017-08-23

  Information om att starta eget företag

  Under hösten kommer Alimi i samarbete med Science Park - Gislaved, Gnosjö och Vaggeryd att hålla i informationsträffar och utbildningar för dig som är intresserad av att starta eget företag.
 • 2017-06-07

  CHANGE – ett regionalt kompetensutvecklingsprojekt

  Projektet CHANGE är ett kompetensutvecklingsprojekt som riktar sig till länets kommuner och deras samverkansaktörer. CHANGE förväntas bidra till förändring på medarbetarnivå samt organisationsnivå genom stärkt kompetens i bemötandes av och arbetet med nyanlända.
 • 2017-05-11

  Kristofer Flood och Jonas Skörd årets företagare

  Vaggeryds kommun gratulerar Kristofer Flood och Jonas Skörd på FS Service som har utsetts till årets företagare i Vaggeryds kommun av Näringslivsrådet och Företagarna i Jönköpings län.
 • 2017-03-15

  Vill du göra skillnad som förskollärare?

  Förskolan är en viktig plats för barns utveckling. I din roll som förskollärare bidrar du till samhällets demokratiarbete där barn ska inhämta och utveckla kunskaper och värden.
 • 2016-07-01

  Logpoint expanderar - nu är det Vaggeryds tur!

  Omkring den 20 juli kommer skogen i norra delen av Vaggeryds kommun, Stigamo, att börja avverkas. Avverkningen är en del av det arbete som har inletts för att bereda omkring 10 hektar exploaterbar mark i anslutning till Logpoint South Sweden.
 • 2016-05-11

  Årets företagare är utsedd

  Vaggeryds kommun gratulerar Håkan Gustavsson (VD), Claes Nord och Roger Andersson på Elbyrån som har utsetts till årets företagare i Vaggeryds kommun av Näringslivsrådet och Företagarna i Jönköpings län.
 • 2016-03-15

  Growkomp – En satsning på 8,2 milj. kr

  En satsning på 8,2 milj. kr som ska lyfta 30 företags innovationsförmåga och bidra till ökad jämställdhet inom tillverkningsindustrin i Vaggeryd, Jönköping och Nässjö.
 • 2016-01-29

  Peter Hugosson ny chef på Vaggeryds Näringslivsråd

  Peter Hugoson tillträder den 14 mars som ny näringslivschef på Vaggeryds Näringslivsråd.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-02-07

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision