Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2016-03-15 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2016-03-15

Groekomp logotyp

Growkomp – En satsning på 8,2 milj. kr

En satsning på 8,2 milj. kr som ska lyfta 30 företags innovationsförmåga och bidra till ökad jämställdhet inom tillverkningsindustrin i Vaggeryd, Jönköping och Nässjö.

Growkomp är ett utvecklingsprojekt initierat av näringslivsbolag/enheterna i Vaggeryd, Nässjö och Jönköpings kommuner. Projektet som är på 8,2 milj. kr finansierat med ESF-medel och ska för ca 30 bolag inom tillverkningsindustrin med totalt ca 2000 anställda i de tre kommunerna bidra till att skapa ökad tillväxt och konkurrenskrafts på företagen, genom strategisk kompetensförsörjning, CSR/jämställdhet och verksamhetsutveckling/innovationsförmåga.

Målet är att öka utveckla företagens strategiskt innovativa arbete och utveckla de deltagande företagen till attraktiva arbetsplatser, som bidrar till att fler kvinnor söker sig till tillverkningsindustrin. Projektet kommer även att engagera ett 30-tal studenter från Högskolan i Jönköping.

Projekt Growkomp drivs av Vaggeryds Näringslivsråd i samverkan med Nässjö Näringsliv och Näringslivsenheten i Jönköpings kommun. Samarbetspartners i projektet är Science Park i Jönköping och Handelshögskolan i Jönköping. Carl-Gunnar Karlsson VD/näringslivschef på Vaggeryds Näringslivsråd säger att företagen genom GROWKOMP får en unik möjlighet att lyfta fram sina positioner att bli mer konkurrenskraftiga och attraktiva arbetsplatser dit fler kvinnor vill söka sig i framtiden.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2016-03-15

Sidansvarig:

Alija Bucuk