Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-09-03 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-09-03

Temabild stol och personer som diskuterar

Ny plattform för att synliggöra under­leverantörer till möbel- & inrednings­branschen

Interior Cluster Sweden (ICS), där Vaggeryds kommun ingår genom näringslivsrådet, har startat ett projekt för en starkare marknadsnärvaro för företag i underleverantörsledet inom möbelbranschen. Med stöd från Träregion Småland kommer en helt ny digital plattform att lanseras i höst.

Bakgrunden till denna satsning är att branschen är i förändring. Många nya personer börjar arbeta inom möbel- och inredningsföretag och en del saknar direkt erfarenhet av branschen. Samtidigt har många underleverantörer haft svårt att nå ut till nya kunder och presentera alla de unika kompetenser man har inom företaget. Därför vill vi skapa en underleverantörsportal för möbelindustrin, säger Anders Wisth, VD på Interior Cluster Sweden.

I den nya plattform som ICS skapar kommer producenter inom möbel- och inredningsbranschen hitta information om underleverantörer. Producenten kan söka på material, produktionsteknik och om underleverantören erbjuder standard eller kundanpassade komponenter. Företag som finns i portalen kan också lägga in information om vilken typ av kvalitets- och hållbarhetssystem som de använder sig utav.

Underleverantörsplattformen kommer att lanseras på Elmia Subcontractor och på TMF:s Möbeldag i Jönköping i november. Dessutom kommer plattformen presenteras på Möbelriksdagen i Värnamo, på Möbelmässan i Stockholm samt på Trä och Teknik i Göteborg under 2018. Många producenter efterfrågar denna plattform.

Företag som vill vara med och synas i den digitala plattformen kommer få fylla i en beskrivning av verksamheten enligt en fastställd sökstruktur. Dessutom kan en kort ytterligare beskrivning av företaget göras samt länkar till hemsida eller sociala medier som till exempel Youtube.

Att vara med i portalen kostar 6 000 kronor ex. moms. Då ingår ett medlemskap i Interior Cluster Sweden för resten av 2017 och hela 2018 med möjlighet att delta i en rad andra aktiviteter.

För att vara med kontakta:

Niclas Gemfeldt
E-post: niclas.gemfelt@interiorcluster.se
Mobil: 0702-12 52 42

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-09-03

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision