Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-01-17 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-01-17

Svetsning i verkstad

Hitta kompetens i Holland – skicka in annons senast 12 januari

Vaggeryds Näringslivsråd och Vaggeryds kommun åker tillsammans med Business Gnosjöregion AB, GGVV-kommunerna och Arbetsförmedlingen till en jobbmässa i Utreicht i Holland 10-11 februari. Mässan har ca 12 000 besökare.

Näringslivsbolag, Arbetsförmedlingen och bemannings-/rekryteringsföretag gör en gemensam nysatsning i att öka antalet anställningsbara i Gnosjöregionen. Det handlar om ett snabbspår där vi på uppdrag av företag – söker anställningsbara som kan komma till vår region inom 6 månader – Emigration Express to Sweden. Vi har tidigare i år hämtat 18 personer med kvalificerad kompetens via Norge. De bor och jobbar idag på ett tiotal olika företag i Gnosjöregionen.

Speedintervjuer

Vi kommer att ha en monter för att kunna göra ”speed intervjuer” med intressanta kandidater. Vill ni delta i detta? Hjälp oss att sålla ut de bästa kandidaterna, intervjua på plats och delta i vårt upplägg.

Vi behöver få in jobbannonser för att kunna söka intervjukandidater i Holland. Sista datumet för att ta in jobbannonser är 12 januari 2018.

Så här går det till

  1. Företag och bemannings-/rekryteringsföretag sänder oss snarast sin(a) jobbannons(er) som vi låter översätta och sänder ut i nätverk i Holland.
  2. Förslag på kandidater kommer in till oss. Näringslivsbolagen och bem-/rekr.företagen sållar ut de bästa holländska kandidaterna och ”speed intervjuar” dem på jobbmässan i Holland i februari.
  3. BGR arrangerar Välkomstdag för utvalda kandidater den 27 april på Gummifabriken i Värnamo. Bra tillfälle för företagen att intervjua kandidater denna dag. Vi berättar om Gnosjöregionen och om bostadsmarknaden etc. Rum kan bokas för intervjuer på Gummifabriken och kandidater kan bjudas att besöka företagen.
  4. Vi hjälper kandidaterna i processen att hitta bostad.

För dig som deltar i konceptet, kostar det 5 000: kronor oavsett hur många du väljer att intervjua/anställa.

Är du intresserad av att annonsera?

Anmäl dig till mig senaste 12 januari till Nina von Krusenstierna.

Tel: 0728533007

E-post: nina@bgr.se

Logotyp Business Gnosjöregion AB
Logotyp Vaggeryds Näringslivsråd
Logotyp Vaggeryds kommun
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-01-17

Sidansvarig:

Alija Bucuk