Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2018-05-22 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2018-05-22

Företagsklimatet i Vaggeryds kommun fortsätter att bli bättre

Företagsklimatet i Vaggeryds kommun 2018.

Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet i landets kommuner släpptes den 15 maj. Undersökningen genomfördes under januari-april 2018 och totalt svarade 85 % av de tillfrågade företagen i Vaggeryds kommun.

I undersökningen får de lokala företagen betygsätta hur de upplever att kommunen uppträder gentemot dem inom en rad olika frågor, där betygen sätts på en skala mellan 1-6, där 1 är dåligt och 6 är utmärkt. Resultatet visar att det lokala företagsklimatet i Vaggeryds kommun fortsätter att bli bättre.

I år landar det sammanvägda resultatet för Vaggeryds kommun på 3.96, vilket är en förbättring från förra årets resultat på 3,76. Vaggeryds kommun hamnar över genomsnittet i riket som ligger på 3,4 och placerar sig på en 37 plats av 290 kommuner.

Jag tycker att det är fantastiskt roligt att kurvorna pekar uppåt. Vi har ett fantastiskt näringsliv i kommunen med många kreativa och innovativa företagare som sätter vår kommun på världskartan och lever verkligen upp till visionen om att vara en plats för att skillnad, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Drygt 73 procent av de tillfrågade företagen har någon gång under det gångna året haft kontakt med kommunens verksamheter. Enkätundersökningen visar att företagarna tycker att kommunpolitikernas och tjänstemännens attityder till dem är bra.

Vår roll som kommunkoncern är att på ett smidigt och effektivt sätt svara upp med snabb service så att den positiva utvecklingen kan fortsätta, säger Gert.

På frågan "I vilken utsträckning anser du att kommunens verksamheter tränger undan privat näringsverksamhet?", där betyg sätts på en skala där 1 betyder "i stor utsträckning", 6 betyder "inte alls" ger företagarna Vaggeryds kommun 4.4 i betyg.

Du som är intresserad av att se enkätundersökningen i sin helhet hittar den via länken nedan:

Varför görs undersökningen?

Syftet med enkätundersökningen är att låta företagare i var och en av Sveriges 290 kommuner ge sin bild av hur de tycker företagsklimatet i den egna kommunen är. Resultatet används som diskussionsunderlag i kontakt med lokala politiker och tjänstemän. Många kommuner använder också resultaten från undersökningen för att se hur den egna verksamheten kan förändras för att bättre passa företagarnas önskemål.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2018-05-22

Sidansvarig:

Alija Bucuk