Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2019-01-24 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-01-24

Siffror på en tavla.

101 företag på 101 dagar

På 101 dagar ska 101 företag få besök av Vaggeryds kommun, Näringslivsrådet och Arbetsförmedlingen. Allt för att fortsätta bygga vidare på ett gott klimat för företagen i kommunen.

- Vi vill lyssna, ta del av vardagen på företagen och få ett ännu närmare samarbete. På det här sättet kan vi, både politiker och tjänstemän, besöka företagen tillsammans. Vi vill göra det enkelt för företagarna att ha en dialog med oss, säger Patrik Kinnbom, näringslivschef i Vaggeryds kommun.

Företagen i kommunen gav Vaggeryds kommun höga betyg när Svenskt Näringsliv presenterade sin ranking av det lokala företagsklimatet hösten 2018. Rankingen visade att Vaggeryds kommun har bäst företagsklimat i Jönköpings län samt är 20:e bästa kommunen i hela landet.

- Placeringen i rankingen är ett kvitto på att vi har arbetat på rätt sätt; med samverkan och samarbete. Jag är stolt över att vi tillsammans kan åstadkomma det här resultatet. Nu fortsätter vi arbetet framåt och ser fram emot många intressanta företagsbesök, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Svar direkt

Målsättningen är att företagarna redan i samband med besöket kan få svar på många frågor och få information om vart de kan vända sig när funderingar dyker upp, till exempel när ett företag ska bygga nytt eller vill ansöka om tillstånd.

- Det är alltid lättare att ta kontakt om man har träffats tidigare och fått ansikte på personen man pratar med. Dessutom kommer det bli intressanta möten med kommunens politiker, säger Patrik Kinnbom.

Start i januari

I mitten av januari drar företagsbesöken igång och det är många besök som ska hinnas med på 101 dagar.

- Vi kommer att vara många representanter som arbetar intensivt med detta. Vi vill besöka företag i alla storlekar och branscher, säger Patrik Kinnbom.

Är du intresserad av att få ett av de 101 besöken till ditt företag? Tag så snart som möjligt kontakt med Patrik Kinnbom via e-post patrik.kinnbom@vaggeryd.se.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-01-24

Sidansvarig:

Johan Lundell