Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2019-02-18 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-02-18

Snart sommar - "Vikarierna är guld värda!"

Det är dags att söka sommarjobb! Snart är det sommar, en period av året när många för första gången arbetar inom vård och omsorg i kommunens verksamheter. Hannele Engberg, resursenheten, kan på många sätt känna igen sig i vikariernas roll.

- När jag kommer till arbetsplats som jag aldrig varit på är jag ny. Det är precis som för våra vikarier som kommer in. Jag tycker det är jättekul, att man ändå har den här känslan att man är ny fast ändå inte. Jag förstår våra vikarier som kommer in, säger Hannele.

För Hannele är flexibilitet något som är en stor del av vardagen. Som medarbetare i resursenheten är hon är van vid att arbeta på olika arbetsplatser och har på det sättet skaffat sig en stor kunskap och erfarenhet om hur man kan jobba, men framförallt om människor.

Energi från mötet med människor

Hannele tror att det är på grund av att hon jobbar med människor som hon får mycket energi och att det driver henne framåt. Visst gillar hon att vara ledig och vila upp sig, men den mesta energin får hon i mötet med människor. När Hannele får frågan om varför hon vill jobba med människor kommer svaret direkt.

- Det är något jag brinner för! Mitt hjärta säger bara att människan - det är en "wow". Det går inte att säga att alla är lika. Man måste hitta en nyckel till varje människa och hur man jobbar och bemöter den människan. Det insåg jag för många år sedan och jag bara älskar det här, säger Hannele.

"Kom och testa på det här!"

Under våren pågår ett arbete för att rekrytera vikarier till sommaren när ordinarie personal har semester. Hannele känner igen sig i vikarierna roll. När hon kommer till en ny arbetsplats kan hon få frågan om hon är ordinarie. Då kan hon svara: "Nej, jag kommer från resursen och jag är lika ny som du". På det sättet får hon ett samröre med vikarierna och kan lätt komma i samtal med dem. Hannele vill tipsa de som funderar på att söka till Vaggeryds kommun.

- Kom och sök och testa på det här. Det är en liten kommun, en del kanske är rädda för det, men var inte det. Det blir en gemenskap när det är mindre. Du får ut mer av det på något sätt och du får en bättre helhetsbild av allt som du har runt omkring dig, säger Hannele.

- Våra vikarier är guld värda, avslutar Hannele.

Kvinna i socialförvaltningens arbetskläder.

Hannele Engberg arbetar i kommunens resursenhet.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-02-18

Sidansvarig:

Johan Lundell