Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2019-10-09 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2019-10-09

Gruppbild utanför tapetserarverkstad

101 företag på 101 dagar är i mål

På 101 dagar besökte Vaggeryds kommun, Arbetsförmedlingen och Vaggeryds Näringslivsråd 101 stycken företag i kommunen. Bobbys tapetserarverkstad blev det 101:a företaget!

På 101 dagar fick 101 företag besök av Vaggeryds kommun, Näringslivsrådet och Arbetsförmedlingen. Allt för att fortsätta bygga vidare på ett gott klimat för företagen i kommunen. Genom företagsbesöken kan både politiker och tjänstemän, besöka företagen tillsammans.

- Jag tycker det är väldigt viktigt att få komma ut så här och se allt ifrån små till stora företag och få se vad de verkligen arbetar med. Jag får höra både positiva och negativa grejer, det är bra för politiken att få veta vad vi behöver åstadkomma för att hjälpa till, säger Tommy Ottosson (S), en av deltagarna vid besöket.

Under sin sista arbetsvecka som näringslivschef i Vaggeryds kommun genomförde Patrik Kinnbom det 101:a företagsbesöket.

- Det har varit ett fantastiskt engagemang i företagsbesöken, både från företagarna och de som varit med på besöken. Det här arbetet är viktigt för att få ett tätt samarbete och bra kommunikation. Skönt att gå i mål på den 101:a dagen, säger Patrik Kinnbom.

Företagen i kommunen gav Vaggeryds kommun höga betyg när Svenskt Näringsliv presenterade sin ranking av det lokala företagsklimatet hösten 2018. Rankingen visade att Vaggeryds kommun har bäst företagsklimat i Jönköpings län samt är 20:e bästa kommunen i hela landet.

- Placeringen i rankingen är ett kvitto på att vi har arbetat på rätt sätt; med samverkan och samarbete. Jag är stolt över att vi tillsammans kan åstadkomma det här resultatet. Nu fortsätter vi arbetet framåt och ser fram emot många intressanta företagsbesök, säger Gert Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

– Att skapa de här kontakterna betyder jättemycket, det finns ju alltid en story bakom ett företag och vid besöken beskriver företagarna sin framtid och de utmaningar som de ser. Att det dessutom blir ett mänskligt möte är ovärderligt, menar Gert Jonsson.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2019-10-09

Sidansvarig:

Johan Lundell