Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-01-20 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2020-01-20

Susanne – ansiktet utåt när ett nytt näringslivsarbete utformas

En ny modell för näringslivsarbetet i Vaggeryds kommun håller på att tas fram. Till dess är Susanne Haegerstam näringslivets kontaktperson, som en del i ett nybildat team som ska jobba med näringslivsfrågorna tills den nya utformningen är på plats.

Rekrytering är kämpigt – särskilt när det handlar om näringslivschefer och två sådana rekryteringar med relativt korta mellanrum. Styrelsen i Vaggeryds Näringslivsråd stod inför den uppgiften i somras, när dåvarande näringslivschef Patrik Kinnbom lämnade sin tjänst för ett nytt jobb på Region Jönköping.

Näringslivsrådet består idag av ett kommanditbolag – det ägs till hälften av kommunen och till hälften av dess medlemmar. Det är ideella krafter som sitter i styrelsen för näringslivsrådet. Styrelsen kände att rekryteringsuppgiften var för mäktig för dem, och vände sig till kommunen med en önskan om att slippa ansvaret för rekryteringar.

I år har även Mårten Ewertson, ordförande i Näringslivsrådet, samt Kenneth Karlsson, affärsutvecklare på Science park, bytt uppdrag och lämnat Näringslivsrådet som har haft sin kärnverksamhet på Skänkelund i Vaggeryd.

Kring dessa omständigheter såg både styrelsen och kommunen tillfället att ta nya tag kring hur näringslivsarbetet ska se ut i Vaggeryds kommun. Därför har man valt inriktningen att upplösa Näringslivsrådets kommanditbolag, och diskussioner har påbörjats kring hur det lokala näringslivsarbetet ska utformas och utvecklas i framtiden.

Under tiden som näringslivets nya utformning tas fram, har kommunen formulerat ett team som kommer att upprätthålla näringslivsarbetet och bevaka näringslivsfrågorna framöver. Teamet består av fem personer som redan idag är anställda inom Vaggeryds kommun eller är involverade i kommunens näringslivsarbete.

Susanne Haegerstam är en i teamet – hon har även fått rollen som näringslivsrådets kontaktperson tills den nya utformningen av näringslivsarbetet är på plats. Susanne har funnits med i Näringslivsrådets styrelse sedan fem år tillbaka och har länge jobbat tätt med både kommun, arbetsmarknadsenheten, Science Park och hela näringslivet i Vaggeryds kommun.

– Vi i teamet tar hand om näringslivsfrågorna tills vi vet hur organisationen ska se ut. Jag finns på telefon och mejl och kan svara på frågor eller lotsa vidare på bästa möjliga sätt, säger Susanne Haegerstam, som i hennes nya roll som kontaktperson blir en ”spindel i nätet” i Vaggeryds kommuns näringsliv.

Styrelsen från näringslivsrådet kommer att vara fortsatt verksamma som förening i fortsatt nära samarbete med alla parter.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-01-20

Sidansvarig:

Simone Kamm