Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-04-01

Enkät för företag under covid-19

Vi vill skapa en lägesbild av hur situationen med coronaviruset påverkar företagen i Vaggeryds kommun. Därför släpper vi nu en enkät där du och ditt företag kan bidra med värdefull information.

Vaggeryds kommun följer utvecklingen av coronaviruset (covid-19) och vi vill med det här formuläret skapa en lägesbild av hur situationen med coronaviruset påverkar näringslivet i Vaggeryds kommun. Både effekter som vi redan nu ser samt effekter som vi ser på sikt. En bättre lägesbild ger oss bättre möjligheter att tillsammans kraftsamla där det behövs och sätta fokus på frågor som är viktiga.

Enkäten tar bara några minuter att fylla i och du kan välja att svara helt anonymt:

Samlade länkar för dig som företagare

Stödåtgärder till näringslivet

Det nuvarande läget med nya coronaviruset påverkar näringslivet i Vaggeryds kommun. Därför har kommunen nu infört ett antal åtgärder för att stötta företag och företagare där det finns behov. I första läget handlar det om stöd för att stärka företagens likviditet.

Åtgärdspaketet handlar om att ge möjlighet för företagarna att fungera långsiktigt, trots tuffa utmaningar orsakade av coronaviruset.


Värdebevis

Vaggeryds kommun delar ut en påskpresent i form av tre värdebevis värt 100 kronor/st till visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen. Syftet är att uppmuntra till att handla av lokala företag i Vaggeryds kommun och mildra de negativa effekterna som drabbat företag till följd av coronaviruset.


Science Park Jönköping

Science Park finns för dig om du behöver krisbetonat samtalsstöd eller en framåtblickande innovationsspaning. Vid mötet kan de till exempel ge dig mer information om lån och stödpaket, eller bolla idéer kring hur du kan hitta nya affärsmöjligheter med ändrade förutsättningar:

Region Jönköpings län

På Region Jönköpings Läns hemsida finns samlad information om hur olika organisationer kan stötta företag i den nuvarande situationen:

Almi

Samlad information från Almi med anledning av coronaviruset

Verksamt.se

Verksamt.se har samlat information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktiga för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19.

Svenskt näringsliv

Information om corona/covid-19 till dig som företagare från Svenskt näringsliv.

Företagarna

Företagarnas artiklar som berör corona-pandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Regeringen

För att mildra effekterna av coronavirusets utbrott och minska spridningen av covid-19 har flera ekonomiska åtgärder vidtagits.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-04-01

Sidansvarig:

Simone Kamm