Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-04-09

Möt Vaggeryds kommuns nya näringslivschef

Johan Thorsell.

Johan Thorsell är ny närlingslivschef i Vaggeryds kommun och tillträdde sin tjänst den 20 mars. Här nedan kan du läsa en kort intervju med Johan.

Berätta kort om dina tidigare erfarenheter

Jag har en magisterexamen i handelsrätt från Lund men har egentligen aldrig arbetat med juridik. Efter min examen började jag som trainee på Exportrådet i Budapest. Under mina 10 år Exportrådet har jag haft olika roller men man kan säga att jag jobbade främst med företagens internationalisering och med ansvar för Mellanöstern och Afrika.

Nu senast kommer jag från Växjö kommun, där har jag bland annat jobbat som internationell samordnare, näringslivsutvecklare och verksamhetsutvecklare för trä- och byggnation. Generellt kan man säga att i alla mina tjänster har jag jobbat mycket med affärsutveckling.

Vad lockade dig att söka tjänsten som näringslivschef i Vaggeryds kommun?

Ur ett företagsperspektiv så är detta en oerhört spännande region och det finns en anda här som inte finns någon annanstans skulle jag säga. En småföretagsanda som är otroligt spännande och något som jag gärna vill vara en del av och kunna hjälpa till att stödja, stötta och utveckla företag.

Sedan pågår det ett omtag kring näringslivsarbetet i kommunen och att få möjligheten att vara med i detta arbete var också något som lockade mig.

Hur känns det att gå in i rollen som näringslivschef och vad är viktigast i ditt uppdrag tycker du?

Det känns bra och spännande. Det ska bli härligt att få skapa nya kontakter och träffa företag för att se hur vi på bästa sätt kan jobba för att uppfylla deras behov och stötta dem i deras utveckling. Sedan är det också viktigt att jobba med etablering och framväxt av nya företag.

Näringslivsfrågorna är i fokus i kommunen, vad hoppas du kunna tillföra?

Med tanke på mina tidigare tjänster så har jag ett brett nätverk inom olika områden, både nationellt och internationellt. Jag tycker att jag har bra erfarenheter av affärsutveckling och att stötta samt stödja företag. Det hoppas jag kan stärka företagen i Vaggeryds kommun.

Hur känns det efter de första veckorna på jobbet?

Det blev en tuff inledning med tanke på den situationen vi befinner oss i. Nu har man börjat landa i rollen och jag har kunnat reflektera något. Samtidigt har jag fått träffa en del företag redan och det är jättekul. Trots att jag har varit här en kort tid så känns det som hemma redan.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-04-09

Sidansvarig:

Alija Bucuk