Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-04-08

Årets företagare 2019 är Joel och Patrik Isaksson på Isakssons metallindustri. Priset delades ut på Vaggerydsdagen av Daniel Fransén, i mitten, representant för Företagarna.

Nominera Årets företagare!

Årets företagare delas ut varje år till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungera som en förebild för andra företagare. Det är Företagarna som står bakom Årets företagare i kommunen.

Nyhet! Årets Unga Företagare delas ut till en framgångsrik företagare under 35 år.

Nu är det dags att nominera till Årets företagare. Förra årets vinnare var Joel och Patrik Isaksson på Isakssons metallindustri, vem blir årets? Vilka som har fått priset över åren kan ni se på Vaggeryds näringslivsrådlänk till annan webbplats.

Skicka din nominering i formuläret längst ner på sidan senast 13 maj.

Kriterier 

Kriterierna för Årets Företagare är gemensamma för lokal-, regional- och riksnivå. För att bli nominerad till utmärkelsen Årets Företagare ska nedanstående kriterier uppfyllas.

Ska äga och driva ett företag

Man ska ha majoritetsägande. Det går bra med finansiärer om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Viktigt eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

Vara en ledare och förebild

Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar och/eller deltar i lokalsamhället och/eller har påverkat politiken till godo för andra/ företagare i regionen och/eller uppmuntrar mångfald.

Vara kreativ och innovativ

Exempel på det är att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt och/eller banat väg för nya sätt med sitt företagande.

Ha lönsamhet och tillväxt, långsiktig

Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

Andra formella krav

Inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får inte nyligen vara dömd i domstol.

Möjligheter som vinnare

Som vinnare på nationell nivå kan man förvänta sig ett massmedialt genomslag, ökade affärsmöjligheter och, om man inte har det innan, ett medlemskap i Företagarna med alla våra förmåner som bonus.

Min nominering går till ...

Sista dag att skicka in din nominering är 13 maj.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-04-08

Sidansvarig:

Simone Kamm