Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-06-03

Årets företagare 2020 är Jörgen Johansson på El-agenten. Priset tillkännagavs under ett kommunstyrelsemöte och Daniel Fransén, till höger, överraskade med statyett och motivering från Företagarna.

Årets företagare är El-agenten

Jörgen Johansson, som driver El-agenten i Skillingaryd, överraskades av Företagarna då han under ett kommunstyrelsemöte tilldelades statyett och titeln som Årets företagare i Vaggeryds kommun.

El-agenten var ursprungligen en elbyrå men har med tiden hörsammat de lokala behoven och utökat sortimentet. Idag är företaget även en jakt- fiske- och fritidsbutik och kommer även att agera infopoint för besökare som vill upptäcka nya platser i kommunen.

Jörgen Johansson startade upp i en tom lokal och har drivit denna verksamhet från grunden. Han är mån om sin bygd. Utöver politiker i kommunfullmäktige sitter Jörgen med i handelsföreningen ”Vaggeryd/Skillingaryd handel & service”, är ordförande i Skillingaryd intresseförening, och sitter med i styrelsen för ett handelsprojekt i GGV som syftar till att utveckla handeln på landsbygden.

- Årets företagare handlar inte bara om att vara en flitig företagare, utan också om att vara en duktig samhällbyggare, vilket kännetecknar Jörgen väl, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

I linje med sitt samhällsengagemang är Jörgen en person som vågar ta striden när det behövs, säger Företagarna i sin motivering.

- Brinner man får något så är det naturligt att man tar striden. Jag är jätteärad, detta är något man drömt om, säger Jörgen Johansson.

Hoppsan! Det råkade bli en handskakning när Daniel Fransén överlämnade statyetten till Jörgen Johansson. Tur att handsprit alltid finns nära till hands.

Fakta om årets företagare

Årets företagare delas ut varje år till en företagare som utfört en prestation i sin kommun och som genom sitt sätt att vara fungera som en förebild för andra företagare. Det är Företagarna i samverkan som står bakom Årets företagare i kommunen.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-06-03

Sidansvarig:

Simone Kamm