Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-07-02

På Båramo kombiterminal i Skillingaryd etablerar sig Aditro Logistics med egen tåghall på 140 meter.

Aditro Logistics etablerar i Skillingaryd – uppåt 500 nya jobb

Aditro Logistics, ett av Sveriges största bolag inom tredjepartslogistik, har tecknat avtal om att etablera nya logistikcenter på totalt cirka 120 000 m² i Skillingaryd i Vaggeryds kommun.

I ett första skede byggs en fastighet på cirka 50 000 m². Fastigheten ska vara redo för inflytt januari 2022 och kommer ha FMCG-fokuserade automationslösningar. Aditro Logistics uppger att verksamheten som fullt utbyggd kan generera uppåt 500 nya arbetstillfällen i Skillingaryd, men till en början i alla fall 80-100 nya anställda.

– Vi har en tillväxtagenda som förstärks ytterligare i och med denna strategiska satsning. Vi kommer inledningsvis bygga upp ett automatiserat FMCG-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Detta är det första stora expansionsinitiativet tillsammans med Posti som ägare och det är ett viktigt steg för oss som bolag. Enheten kommer vara en högmodern och effektiv enhet med möjlighet till över 700 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även första gemensamma projektet vi gör tillsammans med CH Square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander VD Aditro Logistics

Fastigheten byggs av CH Square och är deras första fastighet i regionen.

– Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt Aditro Logistics och stödja dem på deras fortsatta tillväxtresa. Vaggeryds geografiska läge med tillgång till järnvägsanslutning och goda framtida expansionsmöjligheter gör att det passar utmärkt för en modern och flexibel logistiketablering. Vi har haft en väldigt god och lösningsfokuserad dialog genom hela processen, och tillsammans med Aditro Logistics och Vaggeryds kommun har vi lyckats skapa en attraktiv lösning för alla inblandade parter, säger Alexander Söderberg, Partner i CH SQUARE.

Verksamheten kommer att uppföras på Båramo kombiterminal i Skillingaryd och marken säljs av Vaggeryds kommun.

– Aditro Logistics etablering i Skillingaryd förstärker ytterligare kombiterminalen Båramos position som viktig aktör inom tåggodshantering i Norden och som inlandshamn, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Fler företagsetableringar är på gång i Vaggeryds kommun. Tidigare i år offentliggjordes den första etableringen på södra Stigamo, en ny del av Logpoint south Sweden, som rankas som ett av Nordens bästa logistikområden.

Vaggeryds kommuns placering mitt i demografiska Sverige med nära tillgång till E4:an, järnvägen och flyggodstrafik gör industrimarkerna attraktiva för företag som både kräver och vill kunna erbjuda snabba och smidiga transporter.

– Samtidigt som Aditro Logistics har fått ett optimalt läge utmed E4:an med egen järnvägsanslutning och snabba vägar ut till Europa, så skapar etableringen också positiva effekter för vårt samhälle i form av fler arbetstillfällen, nya invånare och mer liv och rörelse, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Vaggeryds kommun.

Fakta om Båramo kombiterminal

Båramo kombiterminal i Skillingaryd ägs av Vaggeryds kommun och togs i bruk i april 2010. Terminalen – som är Skandinaviens första railport, en integrerad del av Göteborgs Hamn – invigdes i juni 2010 och har stor utvecklingspotential sett till både yta och kapacitet. Containerverksamheten startade först vid Stödstorps industriområde i januari 2008. Terminalen arrenderas av PGF som bedriver och utvecklar all verksamhet.Båramo kombiterminal har för närvarande en årstakt om drygt 52 000 TEU (tjugofotsekvivalenter, ett containerenhetsmått).

Från och med december i år kommer Båramo kombiterminal i Skillingaryd att ingå i EU:s järnvägsgodskorridor SCANMED som sträcker sig från Oslo och Stockholm ner till Palermo genom Europa.

Kontakt

Gert Jonsson
kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 0370678136
Epost: Gert.Jonsson@vaggeryd.se

Magnus Ljunggren
Teknisk chef på Vaggeryds kommun
Telefon: 0370 67 81 14
Epost: Magnus.Ljunggren@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-07-02

Sidansvarig:

Simone Kamm