Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga




Obs! Denna nyhet är från 2020-10-01 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Vaggeryd logistikpark, strax söder om Vaggeryd,

Vaggeryd logistikpark, strax söder om Vaggeryd,

Vaggeryd logistikpark utvecklas av nya ägare

De två göteborgsbaserade företagen gick nyligen samman för att köpa upp gamla Scandbios mark och skapa varumärket Vaggeryd logistikpark. "Det ska bli oerhört spännande att få förvalta och utveckla den här platsen", säger Magnus Clavegård på Vaggeryd logistikpark.

Den 1 september klev de två företagen, Hanssongruppen och Fiskaregården, in som nya ägare till området bakom Waggeryd Cell, där bland annat förra ägaren, Scandbio, samt Wog håller till. Företaget har sitt huvudsäte i Göteborg, men Magnus Clavegård ägnar nu mycket av sin tid i Vaggeryd.

– Vi har knappt lanserat hemsidan och märker redan av ett stort intresse från företag som vill etablera sig, säger han.

Sedan september har två nya företag valt att etablera sig på området.

Området Vaggeryd Logistikpark är idag ett industriområde med tillverkning. Som det nya namnet antyder dock, planerar Magnus Clavegård att utveckla området till att passa logistikföretag, samtidigt som han förvaltar de befintliga hyresgästerna.

– Det är fantastiskt att ha E4:an så nära och järnvägsspår in i området. Vi lockas oerhört mycket av att komma in och utveckla det här området. Vår ambition är att få göra skillnad på vårt lilla sätt. Vi hoppas kunna skapa fler arbetstillfällen och inflyttare till Vaggeryd och på så sätt göra orten mer attraktiv, säger Magnus, som tillägger att han blivit väl emottagen av kommunen.

Johan Thorsell, näringslivschef välkomnar de nya ägarna till området.

– Vi tycker det är kul att vi fått en ägare till fastigheten som är driven i Vaggeryds kommuns utveckling. Vi samverkar och stöttar Vaggeryds logistikpark kring utvecklingen på den yta de har, säger Johan Thorsell.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm