Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Flygbild över Logpoint-området

Infrahubs köper mark på södra Stigamo

Vaggeryds kommun har sålt 76 000 kvm mark till Infrahubs Fastighet, med en option på ytterligare 53 000 kvm angränsande mark på logistikområdet södra Stigamo – en del av Logpoint South Sweden.

I första fasen kommer Infrahubs att utveckla en fastighet om 45 000 kvm där en hyresgäst tecknat hyreskontrakt från och med 2022-09-01 till 2032-11-30. Infrahubs markförvärv omfattar också en option på ytterligare 35 000 kvm logistikfastighet på ett 53 000 kvm angränsande markområde samt även en reservering på ytterligare 113 000 kvm mark.

”Vi på Infrahubs är väldigt glada över markförvärvet och utvecklingen av ytterligare en ny modern logistikanläggning. Vi har haft en mycket god dialog med Vaggeryds kommun längs vägen och ser framemot fortsatt samarbete med dem och den framtida hyresgästen” säger Andreas Ekberg, grundare och operativ chef på Infrahubs.

Infrahubs äger, designar, bygger och förvaltar logistikanläggningar för handel och distribution. Infrahubs ägs till hälften av Catella, ett företag som är verksamt inom 13 länder inom fastighetsinvesteringar och fondförvaltning.

”Den här affären är en viktig markör för Catellas nya strategi med fokus mot fastighetsinvesteringar inom affärsområdet Principal Investments. Markförvärvet i Vaggeryd och det tillhörande hyresavtalet innebär att Catella, i det här fallet genom Infrahubs, möter marknadens behov av attraktiva logistikfastigheter med höga krav på läge och moderna kvalitetslösningar. Vi ser fortsatt stora möjligheter för framtida produkter med god avkastning inom logistiksegmentet” säger Christoffer Abramson, CFO och tillträdande VD på Catella.

”Vaggeryds kommun välkomnar Infrahubs till södra Stigamo och vi ser fram emot etableringen” säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Kontakt Vaggeryds kommun:

Johan Thorsell
Näringslivschef
Vaggeryds kommun
0370-67 84 28
johan.thorsell@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm