Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Idag skedde första spadtaget för det globala företaget Husqvarna på södra Stigamo.

Idag skedde första spadtaget för det globala företaget Husqvarna på södra Stigamo.

Husqvarnas första spadtag på södra Stigamo

Idag satte Husqvarna spaden i marken på södra Stigamo! Nu påbörjas bygget av deras 45 000 km² stora logistikbyggnad som ska drivas av Postnord.

På plats var även Infruhubs, som tidigare i år köpte marken av Vaggeryds kommun och som nu ska uppföra och hyra ut byggnaden till Husqvarna.

Med utsikt över vidderna på södra Stigamo, en del av Logpoint South Sweden, kördes fyra spadar ner i marken. På plats fanns representanter från samtliga tre företag samt delar av kommunledningen.

- Husqvarna är ett historiskt företag som länge varit starkt förknippade med Smålands industriutveckling. De står för så mycket. Att de är kvar och fortsätter utveckla här - och nu i Vaggeryds kommun - det tycker jag är helt fantastiskt, säger Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Husqvarnas första spadtag på södra Stigamo, en del av Logpoint South Sweden. På bild syns Gert Jonsson, kommunstyrelsens ordförande, Mats Johansson, logistikansvarig Husqvarna, Martin Fransson, logistikansvarig Husqvarna samt Sylvia Sundell, regionchef Postnord TBL Småland.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm