Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Byggnadsskiss.

Den här byggnaden planerar CH Square att uppföra till DFDS på södra Stigamo.

Ny etablering av logistikcenter på södra Stigamo

CH Square har tecknat ett nyttjanderättsavtal med Vaggeryds kommun om 65 800 m² mark på södra Stigamo. Där ska CH Square bygga logistikcenter till internationella rederi- och logistikbolaget DFDS.

På södra Stigamo uppförs en 37.000 m² stor fastighet. Byggnationen påbörjas omgående för att göra fastigheten redo för inflytt i slutet av 2022. I ett uttalande kommenterar CH Square etableringen på södra Stigamo samt en pågående etablering i Karlshamns hamn;

- Vi är enormt stolta över att återigen få förtroende av DFDS och tillsammans ta nästa steg för att stödja deras expansion. Vi har redan ett pågående projekt ihop med DFDS i Borås och ser nu möjligheten att utveckla ytterligare två fastigheter som ett kvitto på ett gott samarbete och vår förmåga att driva effektiva projekt. Med etableringar i Södra Stigamo och Karlshamns Hamn adderas två attraktiva logistikläge till DFDS portfölj och möjliggör nästa fas i deras aggressiva tillväxtresa, säger Peter Nilsson, VD & Partner i CH Square.

- Vi välkomnar CH Squares etablering av DFDS i Vaggeryds kommun, en viktig etablering som stärker Vaggeryds kommun och LogPoints position som nav i logistiksverige, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

Om CH Square

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv, Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter. Sedan starten har CH Square ingått avtal för åtta större logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta på 230.000 m².

Om DFDS

DFDS erbjuder rederi- och transporttjänster inom Europa. DFDS har totalt 8000 anställda på fartyg och kontor i 25 olika länder. DFDS som grundades år 1866 har högkvarter i Köpenhamn.

Vad är ett nyttjanderättsavtal?

Ett företag som vill köpa mark av Vaggeryds kommun tecknar i första skedet ett nyttjanderättsavtal med kommunen. Nyttjanderättsavtalet innebär att företaget får en nyttjanderättstid till marken om tolv månader. Under nyttjanderättstiden ska företaget ha fått ett godkänt bygglov och påbörjat arbetet med byggnationen. När dessa kriterier är uppfyllda kan själva köpet av marken fortsätta och slutföras.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm