Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Bild på bagare på Jonssons konditori.

Foto: Mattias Bokinge.

Samverka med skola och utbildning

Framtidens arbetskraft. Den hittar du i skolorna. I Vaggeryds kommun finns en lång tradition av god kontakt mellan elever och det lokala näringslivet. För dig som företagare finns olika sätt att samarbeta med skolor och gymnasium. Läs mer om detta nedan.

Samverkan mellan skolan och företagen och näringslivet är värdefullt för alla parter. För att elever och studenter ska kunna drömma om olika karriärmöjligheter och sedan gå vidare till att göra medvetna utbildnings- och yrkesval måste de ha kunskaper om hur arbetsmarknaden ser ut.

PRAO (Högstadiet, årskurs 8-9)

Ditt företag/organisation kan bli ungdomarnas första möte med arbetslivet.

Fältstudier (Gymnasiet, årskurs 1-2)

Under en halvdag eller två heldagar på hösten eller våren, tar din organisation emot 1-5 gymnasieelever och ger dem en inblick i ditt företag. Under fältstudiebesöket kan du erbjuda en av våra rekommenderade aktiviteter, exempelvis rundtur i verksamheten. Eller så kan du ge eleverna uppgifter med resultat som du kan använda i verksamheten. Det viktiga är att eleven får en inblick i arbetslivet. Och du får möjlighet att inspirera framtidens arbetskraft.

Bli UF-rådgivare (Gymnasiet)

Gymnasieelever på Fenix kultur- och kunskapscentrum får under ett år får driva egna företag, med riktiga varor och tjänster och med riktiga pengar - det kallas för Ung Företagsamhet (UF). Du som representerar ett etablerat företag kan agera rådgivare åt elever i ett UF-företag. Som rådgivare gör du en viktig insats för unga i Vaggeryds kommun.

Sidan kommer att uppdateras med fler vägar in för ditt företag att samverka med skolorna.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm