Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Bild på bagare på Jonssons konditori.

Foto: Mattias Bokinge.

Bli rådgivare åt UF-företag

Gymnasieelever på Fenix kultur- och kunskapcentrum får under ett år får driva egna företag, med riktiga varor och tjänster och med riktiga pengar - det kallas för Ung Företagsamhet (UF). Du som representerar ett etablerat företag kan agera rådgivare åt elever i ett UF-företag. Som rådgivare gör du en viktig insats för unga i Vaggeryds kommun.

Att vara rådgivare innebär att stötta ett UF-företag under läsårets gång, från uppstarten till avvecklingen. Ni har möten, digitala såväl som fysiska när det är lämpligt, där du kan ge råd och vägledning till UF-företaget inom olika områden. Det kan vara att skapa förståelse för funktioner och roller i företaget, att förmedla kunskap och kontakter eller att följa den ekonomiska utvecklingen. Men det kan också handla om att peppa på vägen.

Som rådgivare gör du en viktig insats för unga i hela landet – genom din expertis och handledning hjälper du ett UF-företag att navigera genom företagandets faser. Många rådgivare har efteråt uttryck hur roligt och utvecklande det är, och vi har många rådgivare som återkommer i sin roll varje år. Hela 94 procent som säger att de kan rekommendera sina vänner att vara rådgivare.

För att bli rådgivare åt ett UF-företag finns inga formella krav, du får gärna ha erfarenhet av företagande och/eller din bransch. Det viktiga är att du har tid och möjlighet att guida ett UF-företag under ett år och ett engagemang och vilja att hjälpa unga att upptäcka sin företagsamhet och sitt entreprenörskap. Alla våra UF-företag är olika och har olika behov. Tillsammans hittar ni ett sätt som fungerar för er.

Tack för att du är med och gör skillnad.

Guide till UF-rådgivare

Det här dokumentet innehåller allt du behöver veta som rådgivare till ett UF-företag.

Intresserad? Kontakta

Mats Grennborg
Gymnasielärare på Fenix kultur- och kunskapscentrum
Mail: mats.grennborg@vaggeryd.se

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Simone Kamm