Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Logotyp Business Gnosjöregionen AB

Business Gnosjöregion AB

I Sveriges mesta industritäta region, Gnosjöregionen, driver fyra kommuner och näringslivsbolag ett gemensamt arbete som syftar till att förstärka vårt livskraftiga näringsliv.

Business Gnosjöregion AB bildades i maj 2015. Det är en gemensam utvecklingsplattform för Gnosjöregionen: Värnamo, Vaggeryd, Gislaved och Gnosjö.

Tillsammans satsar kommunerna och näringslivsbolagen i de fyra orterna på ett gemensamt tillväxtarbete. Utifrån Business Gnosjöregion AB vill man driva gemensamma utvecklingsfrågor och projekt samt bidra till en ökad nationell och internationell konkurrenskraft för näringslivet. Inriktningen är bland annat innovation och entreprenörskap samt automation.

Bolaget initierades och ägs helt av Gnosjöregionens Näringslivsråd där representanter för de fyra kommunerna och näringslivsbolag/-föreningar ingår.

Syftet är att samverka och skapa bättre samordning med bibehållen lokal förankring vad beträffar näringslivsfrågorna i Gnosjöregionen.

Målet är att öka regionens konkurrenskraft.

Fokusområden

  • Omvärldsbevakning
  • Kompetensförsörjning och kompetensutveckling
  • Internationalisering och marknad
  • Regionens attraktivitet

Business Gnosjöregion AB ska ha en hög omvärldskompetens samt en stödjande och samverkande roll i Gnosjöregionens näringslivsutveckling. I samverkan med näringslivet skall man marknadsföra regionen genom olika aktiviteter.

Medfinansiärer är bland annat kommunerna Gislaved, Gnosjö, Värnamo, Vaggeryd, näringslivsbolagen och Region Jönköpings län.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-11-26

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision