Huvudmeny

Huvudgren:

Näringsliv och arbete

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Så här kan du som leverantör skicka Svefaktura till Vaggeryds kommun

Från den 1 april 2019 ska ni som leverantör till Vaggeryds kommun skicka oss en e- faktura. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

I juni 2018 beslutade Riksdagen att anta lagen om e- faktura till följd av offentlig upphandling (SFS 2018:1277). Lagen innebär att alla inköp som görs till följd av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK ska faktureras med en e-faktura. Inköp som görs av oss, Vaggeryds kommun, ska därför faktureras med en e- faktura. Kom även ihåg att ange vår referens, som består av fyra siffror, på fakturan.

Ni som kan skicka e-fakturera redan idag

Vaggeryds kommun vill ta emot fakturor via nätverket PEPPOL. I så fall behöver ni ansluta er via ett företag som stödjer er e- fakturering via PEPPOL. Stäm av med er leverantör av ekonomisystem eller faktureringssystem om de kan sända via PEPPOL – nätverket. Vaggeryds kommuns PEPPOL ID är 0007:2120000522.

Ett annat alternativ är att använda vår VAN- tjänst. Vaggeryds kommun har parts id GLN 738 101 004 0006. Vaggeryds kommun kräver en referenskod på fyra eller fem siffror. Denna är obligatorisk och ingenting utöver dessa siffror får anges i fältet. För att fakturan ska fungera mot kommunen krävs att denna referenskod är ifylld.

Ni som inte kan skicka e-fakturera idag

Om ni inte har ett affärssystem:

Använd vår fakturaportal. Gå in på www.inexchange.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Skapa ett konto
  • Sök upp Vaggeryds kommun
  • Följ instruktioner från InExhange

Om ni har ett affärssystem:

Det finns ofta möjlighet att skapa e- faktura via befintliga affärssystem/ ekonomisystem. Hör med din systemleverantör. Faktureringstjänster kan också köpas via vissa företag för att åstadkomma samma sak, liksom installation av så kallad virtuell fakturaskrivare.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Tamara Modric