Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • 2019-08-20 Bygga, bo och miljö

  Miljötips augusti – allemansrätten

  Sensommaren är en härlig tid för att ge sig ut i skogen, både för promenader och svamp- och bärplockning. När vi vistas i naturen så vet de flesta att allemansrätten gäller men det är inte alla som vet vad det innebär.
 • 2019-08-19

  Anmäl dig till workshop för handlare

  Handlare i Vaggeryd, Gnosjö och Gislaveds kommun bjuds in till en kostnadsfri workshop den 27 augusti där du får möjlighet att nätverka, inspireras och delta i dialog för att påverka handeln på landsbygden.
 • 2019-08-16 Uppleva och göra

  Anmälan till simskolan och vattengymnastiken

  Söndagen den 25 augusti kl. 08:00 öppnar webbanmälan till höstens och vårens simgrupper och vattengymnastik i Vaggeryd och Skillingaryd.
 • 2019-08-16 Bygga, bo och miljö

  Ledningar för vatten och avlopp byts ut på Hjortronvägen i Skillingaryd

  På tisdag vecka 34  börjar vi byta ledningarna. Arbetet beräknas pågå cirka en till två veckor. De som bor på Hjortronvägen kommer att behöva parkera sina bilar på sidogatorna.
 • 2019-08-13 Trafik och gator

  Begränsad framkomlighet på Smedjegatan i Vaggeryd

  Fram till slutet av augusti är det begränsad framkomlighet för trafiken på Smedjegatan i Vaggeryd. Gatan kommer att vara avstängd i ena riktningen. Avstängningen beror på att VSBO målar om två av sina fastigheter.
 • 2019-08-10 Utbildning och barnomsorg

  Välkommen till läsåret 2019-2020

  Vi hälsar nya och gamla elever varmt välkomna till läsåret 2019-2020. Här nedan hittar du information om tider för skolstart och skolskjuts för grundskolan, Fenix kultur- och kunskapscentrum och vuxenutbildningen.
 • 2019-08-09 Uppleva och göra,Bygga, bo och miljö

  Vildmarksinspirerad lekplats växer fram

  En vattennära mötesplats har vuxit fram bland träden vid Södra park. Här finns nu en linbana, sagolund, lekplats och olika motionsmöjligheter – allt i en känsla som andas natur och vildmark.Strömfallet är ett av de områden som i harmoni med djur- och växtlivet får en naturvårdande upplyftning vilket ska öka attraktiviteten på platsen – för både växter, djur och människor.
 • 2019-08-05 Uppleva och göra,Evenemang

  Musikcaféserien 2019 - 2020

  Vaggeryds kommun erbjuder subventionerade biljetter till kommande säsongsprogram av Musikcaféserie i Värnamo Auditoriet, Gummifabriken. I erbjudandet ingår 7 föreställningar under hösten 2019 och våren 2020.
 • 2019-08-05 Uppleva och göra

  Kräftfiske i Lagan

  Det är kräftfiske premiär runt om i landet och inom Vaggeryds kommun får fiske ske första fredagen efter "kräftfiskepremiären" 7 augusti.

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision