Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • Omsorg och hjälp

  Intensiv hemrehabilitering (IHR) – nytt projekt ska öka brukarnas självständighet

  IHR är ett projekt där Vaggeryds kommun provar ett nytt arbetssätt kring rehabilitering i brukarens hem. Syftet med projektet är att öka brukarens självständighet så att han eller hon kan bo kvar hemma längre.
 • Kommun och politik

  Vaggeryds simhall stängs tillfälligt

  Från och med 7 december kommer simhallen i Vaggeryd att vara tillfälligt stängd på grund av tekniska undersökningar. Bland annat kommer bassängen att tömmas på vatten för att möjliggöra en fördjupad kontroll.
 • Kommun och politik

  Miljövårdspriset tilldelas Bernt Gustafsson

  Vaggeryds kommun har beslutat att tilldela 2022 års miljövårdspris till Bernt Gustafsson.
 • Kommun och politik

  Arkitektur och byggnadsvårdspriset 2022

  Arkitektur och byggnadsvårdspriset 2022 tilldelas Hooks herrgård. Utöver vinnaren vill juryn göra särskilda omnämnanden av tre byggnader som nominerats i årets tävling.
 • Bygga, bo och miljö

  Renovering av gärdsgården vid Tolvabron i Vaggeryd är igång

  Ett medborgarförslag och tekniska kontorets beslutsamhet att hitta rätt kompetens för arbetet gör att gärdsgården vid Tolvabron i Östermoskogen äntligen kan iordningsställas.
 • Kommun och politik

  Sophie Sagers Jämställdhetsutmärkelse 2022 tilldelas Johanna Rundbäck

  Årets pristagare, en engagerande lagledare och tränare som arbetar för förändring av stereotyper som ibland finns inom idrotten.
 • Uppleva och göra

  2022 års kulturpristagare

  Kultur- och fritidsnämndens kulturpris tillfaller år 2022 två pristagare: Anne Ekwurtzel och Elvira Seger.
 • Trafik och gator

  Begränsad framkomlighet på väg 846 mellan Skillingaryd och Vaggeryd

  På måndag den 14 november mellan klockan 09:00-15:00 kommer det att vara begränsad framkomlighet samt väntetid på väg 846 mellan Vaggeryd och Skillingaryd. Det beror på att tågvagnar som står utmed väg 846 söder om Vaggeryd ska bärgas. Välj därför om möjligt alternativ väg under den här tiden!
 • Trafik och gator

  Tillfällig avstängning av järnvägsövergången på Ödestuguvägen i Vaggeryd

  På grund av spårarbete kommer Trafikverket att stänga av järnvägsövergången på Ödestuguvägen. Avstängningen gäller från fredag den 11 november till måndag den 14 november.
 • Kommun och politik

  Utbildning för om- och nyvalda politiker

  Alla ny- och omvalda förtroendevalda i Vaggeryds kommun bjuds in till tre olika utbildningar. Syftet med utbildningarna är att ge kunskap kring de grundläggande reglerna för den kommunala verksamheten och erbjuda en grund att stå på vid handläggning och beslutsfattande i fullmäktige och nämnder.
 • Kommun och politik

  Länsstyrelserna söker nya begravningsombud

  Länsstyrelsen ska förordna begravningsombud att granska hur församlingar tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan. Nu söker Länsstyrelsen begravningsombud för tidsperioden 1 januari 2023 till och med den 31 december 2026.
 • Kommun och politik

  Tekniskt underhållsarbete på flera av kommunens webbplatser

  Idag, den 3 november, kan du som besökare uppleva vissa svårigheter att nå en del av kommunens webbplatser mellan klockan 18.00 och 19.00. Anledningen till detta är ett planerat tekniskt underhållsarbete.
 • Kommun och politik

  Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.