Huvudmeny

Nyhetsarkiv

Nyheter i kronologisk ordning från alla kommunens arkiv.

 1. Prenumerera på nyheter
RSS
 • Bygga, bo och miljö

  Nu planteras äppelträd på förskolorna

  Några förskolor i Vaggeryds kommun har det senaste året jobbat med skyddsvärda träd. Nu har de fått plantera ett eget äppelträd på förskolans gård.
 • Trafik och gator

  Järnvägsövergångarna på Hokvägen och Ödestuguvägen i Vaggeryd stängs av

  På grund av spårarbete kommer Trafikverket att stänga av järnvägsövergångarna på Hokvägen och Ödestuguvägen i Vaggeryd. Avstängningen gäller från klockan 21:20 torsdag den 21 oktober till klockan 05:00 fredag den 22 oktober.
 • Näringsliv och arbete

  Utvärdera kommunens arbete med besöksnäringen

  Vaggeryds kommun utför varje år en enkätundersökning riktad till aktörer inom besöksnäringen för att veta hur vi tillsammans kan förbättra samarbetet och bli en mer attraktiv plats.
 • Näringsliv och arbete

  Nominera Årets nytänkare

  Varje år delar Tillväxtstiftelsen ut ett pris till Årets nytänkare i samtliga 13 kommuner i Jönköpings län. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som genom sitt arbete inspirerar andra att tänka stort.
 • Bygga, bo och miljö

  Film samråd detaljplan Smultronet 2 med flera

  I filmklippet nedan kan du titta på en presentation av samrådsförslaget för Smultronet 2 m.fl. i Skillingaryd.
 • Informationskväll Fritidsknuten

  Kultur- och fritid bjuder in föreningslivet till dialog och informationsmöte om kommunfullmäktiges uppdrag att finna vägar till att underlätta för barn och unga att låna fritids- och idrottsutrustning.
 • Utbildning och barnomsorg

  Retroaktiv avgiftskontroll

  Vaggeryds kommun strävar efter att alla familjer ska betala rätt avgift för förskola och fritidshem. Vi kommer därför årligen att göra en avgiftskontroll. Den som betalat för mycket får pengar tillbaka och den som betalat för lite får en särskild räkning att betala.
 • Kommun och politik

  På fredag 15 oktober blir vi lite mer digitala

  Bostadsbolaget VSBo är en av deltagarna på Digitalidag som äger rum runt om i landet på fredag. Du är välkommen till Mejeriet i Skillingaryd och Gårdshuset på Tor i Vaggeryd.
 • Näringsliv och arbete

  Lokala aktörer gratuleras för ärofyllda titlar

  I veckan gratulerade Vaggeryds kommun tre lokala aktörer som under den senaste tiden fått mottaga ärofyllda titlar.
 • Kommun och politik

  Tänk säkert - tänk efter innan du klickar

  Oktober är informationssäkerhetsmånaden under temat ”Tänk säkert”. Kampanjen är ett långsiktigt arbete med målsättningen att höja medvetenheten och kompetensen hos privatpersoner och företagen för att säkrare hantera exempelvis lösenord, kortuppgifter och sin viktigaste information.
 • Omsorg och hjälp

  Vaccinering med dos 3 mot covid-19 påbörjas

  Covidvaccinering, dos 3, till personer i särskilt boende och särskilda grupper startas inom kort.
 • Kommun och politik

  Tillträdesförbud Skillingaryds skjutfält

  Under flera hundra år har Skillingaryds skjutfält varit en militär övningsplats. Idag är skjutfältet övningsplats och i samband med övningarna är det förbjudet att vistas på hela eller delar av skjutfältet.
 • Näringsliv och arbete

  Första etableringen har börjat byggas på Vaggeryds logistikpark

  Näringslivsfunktionen på Vaggeryds kommun har idag besökt och gratulerat Odd Molly till att deras första etablering på Vaggeryds logistikpark är igång.