Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
SOS 112

Akut hjälp

Ring 112 när det inträffat en olycka, brand, akut sjukdomsfall eller vid pågående brott eller misshandel. Du hamnar då hos SOS Alarm. Till Socialtjänsten kan du ringa om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver hjälp.

Telefonnummer i akuta lägen

SOS alarm

Telefon: 112

112 ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Socialförvaltningen

Kommunens mottagningsenhet

Telefon: 0370-67 80 43

Dagtid kan du ringa till socialförvaltningen mellan kl. 08.30–16.00 för råd och stöd. Avvikande tid fredagar 08.30 - 15.00. Lunchstängt vardagar kl. 12–13.

Socialjour

telefon: 112

Efter kontorstid, kvällstid och helger, i akuta lägen, ring 112.

Sjukvårdsrådgivningen

Telefon: 1177

Sjukvårdsrådgivningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Psykiatrisk akutmottagning

Telefon: 1177

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till Psykiatriska akutenheten, Länssjukhuset Ryhov Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den har öppet dygnet runt.

Barnens hjälptelefon, Bris

Telefon: 116 111

Till Bris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Kvinnofridslinjen

Telefon: 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Brottsofferjouren

Telefon: 116006

Brottsofferjouren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell