Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 17 2019‌

Dag

Det serveras:

Annandag Påsk

Lunch:

Ångad sej med persiljesås och hackat ägg. Nykokt potatis.

Glass med varm nyponsoppa.

Kvällsmat:

Pasta med köttfärssås.

Tisdag 

Lunch:

Vaggeryds charks isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och grov senap.

Kräm med mjölk.

Kvällsmat:

Husets soppa med nybakat bröd.

Onsdag

Lunch:

Rimmad oxbringa med Furgårdens rotmos.

Päron med vaniljgrädde.

Kvällsmat:

Vaggeryds charks blodpudding med vitkålslingon.

Torsdag

Lunch:

Furugårdens ärtsoppa med nybakat bröd.

Pannkaka med sylt och grädde.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

Biff á la Lindström med gräddsås och rårörda lingon. Brynt potatis.

Ananastosca med vispgrädde.

Kvällsmat:

Ugnspannkaka med spenat och ost.

Lördag

Lunch:

Kall krondillsinbakad laxfilé med "sauce-verte" (creme fraiche, spenat, örter, mild vitlök). Nykokt potatis.

Glass med hemgjord chokladsås.

Kvällsmat:

Husets varma kvällsmacka med sallad och dressing.

Söndag 


Lunch:

Skånsk kalops på nötfransyska från Häradsköps gård med rödbetor.

Nykokt potatis.

Ostkaka med sylt och grädde.

Kvällsmat:

Janssons frestelse med prinskorv.

 

Meny vecka 18 2019

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis.

Hallonkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Moussaka med ostsås.

Tisdag

Lunch:

Stekt rimmat sidfläsk med Furugårdens raggmunkar, lingonsylt.

Chokladpudding med grädde.

Kvällsmat:

Morotssoppa med nybakat bröd.

Onsdag

Lunch:

Husets dillkött på nöt från Häradsköps gård. Nykokt potatis.

Äppelkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Kasslerlåda med ris och chiligräddsås.

Torsdag

Lunch:

Nikkaluoktasoppa med nybakat bröd.

Pannkakor med sylt och vispgrädde.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

Fiskgratäng med smörslungade vårprimörer. Nykokt potatis.

Smulpaj med vaniljsås.

Kvällsmat:

Halvspecial med korv från Vaggeryds chark och husets krämiga räksallad.

Lördag

Lunch:

Köttfärslimpa med svampsås och brynt potatis.

Citronfromage med vispgrädde.

Kvällsmat:

Omelett med sparrisstuvning.

Söndag

Lunch:

Hasselbackskyckling (lagrad ost, spenat och ricotta) med ädelostsås. Strimlad purjolökspotatis.

Rulltårtsbakelse.

 Kvällsmat:

Mannagrynspudding med saftsås.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-04-24

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision