Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Matsedel på äldreboenden

Här hittar du menyn för lunch och kvällsmat som serveras på kommunens äldreboenden Sörgården och Furugården.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Meny vecka 8 2019

Dag

Det serveras:

Måndag

Lunch:

Husets fiskgratäng med nyvispat potatismos.

Inlagda päron med ingefärsgrädde.

Kvällsmat:

Blodkorv med vitkålslingon.

Tisdag

Lunch:

Ananas och ostgratinerad kassler med ris och sallad.

Kyld apelsinsoppa.

Kvällsmat:

Furugårdens soppa med hembakade frallor.

Onsdag

Lunch:

Rimmad svensk oxbringa med Furugårdens nyvispade rotmos, grov senap.

Nykokt drottningkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Risgrynsgröt med tillbehör.

Torsdag

Lunch:

Timjandoftande ärtsoppa med grov senap.

Pannkakor med sylt och grädde.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

 Furugårdens pannbiff med stekt lök och krämig gräddsås. Nykokt potatis.

Ananaspaj med kesella.

Kvällsmat:

Kokt wienerkorv med bröd och hemgjord gurkmajonnäs.

Lördag

Lunch:

Kall inkokt fjordlax med hemslagen dillmajonnäs och nykokt potatis.

Chokladpudding med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Karlssons frestelse (rökt skinka, timjan och ost).

Söndag

Lunch:

Pepparbakt svensk carré med grönpepparsås och purjolökspotatis.

Äppelpaj med vaniljsås.

 Kvällsmat:

Bondomelett med sallad och dressing.

 

Meny vecka 9 2019‌

Dag

Det serveras:

Måndag 

Lunch:

Rökmästare Bökelunds Ölandsströmming med creme fraiche på kaviar.

Nyvispat potatismos.

Nykokt hallonkräm med mjölk.

Kvällsmat:

Falukorvsgratäng med ris.

Tisdag 

Lunch:

Ragu på svensk oxfransyska i gräddsky och paprika. Nykokt potatis.

Inlagda persikor med lösvispad grädde.

Kvällsmat:

Potatisbullar med purjofräs, lingonsylt och skirat smör.

Onsdag

Lunch:

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor och nykokt potatis.

Chokladkaka med nyvispad grädde.

Kvällsmat:

Krämig grönsakssoppa med nybakat bröd.

Torsdag

Lunch:

Furugårdens pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Äppelkompott med mjölk.

Kvällsmat:

Husets överraskning.

Fredag

Lunch:

Furugårdens wienerfärslimpa med skysås, nykokt potatis och lingon.

Gratinerad ananas med vispad grädde.

Kvällsmat:

Fredagsmys med varm macka och tilltugg.

Lördag

Lunch:

Sejrygg bakt med vitlök, örter och saffranssås. Nykokt potatis.

Marängsviss (banan, grädde, glass och riven choklad).

Kvällsmat:

Rotfruktsgratäng med strimlat rökt nötkött.

Söndag 


Lunch:

Hasselbackskyckling "lagrad ost, spenat och ricotta" gräddsky och strimlad råstekt potatis.

Rulltårtsbakelse toppad med riven choklad.

Kvällsmat:

Furugårdens paj med sallad och dressing.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-02-19

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision