Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Ingen förbokning.
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302
Var vänliga och ring alltid och förboka senast kl. 09:00 samma dag.

Pris per lunch:
85 kronor (75 kronor för pensionärer). Mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka  8 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Husets fiskgratäng med nyvispat potatismos.

Inlagda päron med ingefärsgrädde.

Tisdag

Ananas och ostgratinerad  kassler med ris och sallad.

Kyld apelsinsoppa.

Onsdag

Rimmad svensk oxbringa med Furugårdens nyvispade rotmos, grov  senap.

Nykokt drottningkräm med mjölk.

Torsdag

Timjandoftande ärtsoppa med grov senap.

Pannkakor sylt och grädde.

Fredag

Furugårdens pannbiff med stekt lök och krämig gräddsås. Nykokt potatis.

Ananaspaj med kesella.

Lördag

Kall inkokt fjordlax med hemslagen dillmajonnäs och nykokt potatis.

Chokladpudding med lösvispad grädde.

Söndag

Pepparbakt svensk carré med grönpepparsås och purjolökspotatis.

Äppelpaj med vaniljsås.

 

Lunchmeny vecka 9 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Rökmästare Bökelunds Ölandsströmming med creme fraiche på kaviar.

Nyvispat potatismos.

Nykokt hallonkräm med mjölk.

Tisdag 

Ragu på svensk oxfransyska i gräddsky och paprika. Nykokt potatis.

Inlagda persikor med lösvispad grädde.

Onsdag

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor och nykokt potatis.

Chokladkaka med nyvispad grädde.

Torsdag

Furugårdens pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Äppelkompott med mjölk.

Fredag

Furugårdens wienerfärslimpa med skysås, nykokt potatis  och lingon.

Gratinerad ananas med vispad grädde.

Lördag 

Sejrygg bakt med vitlök, örter och saffranssås. Nykokt potatis.

Marängsviss (banan, grädde, glass och riven choklad).

Söndag


Hasselbackskyckling "lagrad ost, spenat och ricotta" gräddsky och strimlad råstekt potatis.

Rulltårtsbakelse toppad med riven choklad.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-02-19

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision