Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Vid större sällskap ber vi er ringa och förboka.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302

Pris per lunch: 85 kronor (75 kronor för pensionärer 65 år eller äldre), mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka 3 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Ragu på svensk oxfransyska i gräddsky och paprika. Nykokt potatis.

Inlagda persikor med lösvispad grädde.

Tisdag 

Rökmästare Bökelunds Ölandsströmming med creme fraiche på kaviar.

Nyvispat potatismos.

Nykokt hallonkräm med mjölk.

Onsdag

Stekt rimmat sidfläsk med löksås alternativt bruna bönor och nykokt potatis.

Husets goda paj.

Torsdag

Furugårdens pyttipanna med stekt ägg och inlagda rödbetor.

Äppelkompott med mjölk.

Fredag

Furugårdens wienerfärslimpa med skysås, nykokt potatis och lingon.

Päronkräm med mjölk.

Lördag 

Sejrygg bakt med vitlök, örter och saffranssås. Nykokt potatis.

Marängsviss (banan, grädde, glass och riven choklad).

Söndag


Hasselbackskyckling (lagrad ost, spenat och ricotta). Gräddsky och strimlad råstekt potatis.

Mangomoussetårta.

 

Lunchmeny vecka 4 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Pepparrotskött med smörslungade morötter och kokt potatis.

Fruktcocktail med vispad grädde.

Tisdag

Hempanerad stekt sejfilé med Smögendressing och nykokt potatis.

Knäckig paj med vaniljsås.

Onsdag

Vaggeryds charks lunchkorv med gul lök, bräserad i tomatgrädde.

Nyvispat potatismos.

Chokladpudding med vispad grädde.

Torsdag

Kycklingfilé med ört och honungssky och brynt potatis.

Nykokt frukt och bärkräm med mjölk.

Fredag

Furugårdens pannbiff med persiljesmör, lökfrästa haricots verts och brynt potatis.

Gotländsk saffranspannkaka  med sylt och vispad grädde.

Lördag

Ångad laxrygg med vitvinssås och dill. Nykokt potatis.

Skånsk äppelkaka med vaniljsås.

Söndag

Helstekt kotlettrad, sås på färska champinjoner. Nykokt potatis.

Vaniljglass med Furugårdens hallonsås.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-01-17

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision