Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga




Lunchmeny äldreomsorgen

Äldreomsorgen har två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten
Restaurang Linnéa på Furugården, Vaggeryd och Restaurang Sörgården,
Skillingaryd.

Vår målsättning är att så ofta som möjligt servera svenskt kött, hållbar MSC-märkt fisk, samt använda närodlade och ekologiska livsmedel.

Öppettider samtliga dagar kl. 12:00-13:30.
Restaurang Linnéa tele: 0393-678408
Ingen förbokning.
Restaurang Sörgården tele: 0370-678302
Var vänliga och ring alltid och förboka senast kl. 09:00 samma dag.

Pris per lunch:
85 kronor (75 kronor för pensionärer). Mot uppvisande av stämpelkort blir den 10:e lunchen gratis.
Det går bra att betala kontant, med kort eller swish

Lunchen består av huvudrätt, salladsbord, dessert, hårt bröd, måltidsdryck och kaffe.

Lunchmeny vecka 17 2019

Dag

Det serveras:

Annandag Påsk 

Ångad sej med persiljesås och hackat ägg. Nykokt potatis.

Glass med varm nyponsoppa.

Tisdag 

Vaggeryds charks isterband med dillstuvad potatis, rödbetor och grov senap.

Kräm med mjölk.

Onsdag

Rimmad oxbringa med  Furugårdens rotmos.

Päron med vaniljgrädde.

Torsdag

Furugårdens soppa med nybakat bröd.

Pannkaka med sylt och grädde.

Fredag

Biff á la Lindström med gräddsås och rårörda lingon. Brynt potatis.

Ananastosca med vispgrädde.

Lördag och Söndag

HELGMENY LÖRDAG OCH SÖNDAG

Vi erbjuder två rätter.

 

Alternativ 1

Kall krondillsbakad laxfilé med "sauce-verte" (creme fraiche, spenat, örter, mild vitlök). Nykokt potatis.

 

Alternativ 2

Skånsk kalops på nötfransyska från Häradsköps gård med rödbetor. Nykokt potatis.

 

Dessert

Vi dukar upp ett "smarrigt" dessertbord.

 

Lunchmeny vecka 18 2019

Dag

Det serveras:

Måndag 

Stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis.

Hallonkräm med mjölk.

Tisdag

Stekt rimmat sidfläsk med Furugårdens raggmunkar, lingonsylt.

Chokladpudding med grädde.

Onsdag

Husets dillkött på nöt från Häradsköps gård. Nykokt potatis.

Äppelkräm med mjölk.

Torsdag

Nikkaluoktasoppa med nybakat bröd.

Pannkakor med sylt och vispgrädde.

Fredag

Fiskgratäng med smörslungade vårprimörer. Nykokt potatis.

Smulpaj med vaniljsås.

Lördag och Söndag

HELGMENY LÖRDAG OCH SÖNDAG

Vi erbjuder två rätter.

 

Alternativ 1

Köttfärslimpa med svampsås och brynt potatis.

 

Alternativ 2

Hasselbackskyckling (lagrad ost, spenat och ricotta) med ädelostsås. Strimlad purjolökspotatis.

 

Dessert

Vi dukar upp ett "smarrigt" dessertbord.

 

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?




Senast uppdaterad:

2019-04-24

Sidansvarig:

Liv Svensson

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision