Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

Kontakt

twitter

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2017-12-13 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2017-12-13

Glad personal på Sörgårdens vård- och omsorgsboende

Stående: Liv Borefur och Lars Johansson. Sittande: Camilla Nilsson, Monika Hållander och Victoria Bäckman.

Sörgården vinner Bra Miljöinsats 2015

För fjärde året i rad har vi utsett vinnaren av priset Bra Miljöinsats – ett pris som går till den verksamhet inom kommunkoncernen som utmärkt sig i det viktiga arbetet för en bättre miljö.

Förbättrat källsorteringen

Under onsdagen tilldelades Sörgården 2015 års Bra Miljöinsats. Sörgården var en av fem nominerade arbetsplatser och är framröstad, i kombination med en jury, av personal på Vaggeryds kommun. Sörgården har arbetat aktivt med sitt miljöarbete och har bland annat utökat och förbättrat möjligheten till att källsortera. Genom att ha bra sorteringsmöjligheter både inomhus och utomhus, ett bra internt flöde, tydlig information samt bra rutiner har det blivit enklare att sortera rätt.

Vi insåg att vi hade en del att jobba med och drog igång förbättringsarbetet i början av 2015. För att göra det enklare att källsortera köpte vi in kärl till varje sköljrum och förråd. Vi såg över våra rutiner och tog fram information för hur vi skulle källsortera, säger Liv Borefur, områdeschef på Sörgården

Ja, det har blivit mycket enklare att källsortera och sedan får vi hjälp av Lars som kommer en gång i veckan och hämtar samt tömmer kärlen. Vi är oerhört stolta och glada över att ha vunnit Bra Miljöinsats 2015. Det känns fantastiskt säger, Victoria Bäckman, undersköterska på Sörgården.

Motiveringen lyder:

Med ett imponerande engagemang och ett aktivt miljöarbete har personalen på Sörgården under 2015 utökat och förbättrat möjligheten att källsortera. I sköljrummen och i förråden finns numera en källsorteringsvagn för sorteringen och personalen kan nu på ett smidigt sätt sortera avfallet i flera behållare. Förbättringsarbetet har också omfattat att antalet fraktioner utökats och att all återvinning samlats på en gemensam sorteringsplats. Genom att ha bra sorteringsmöjligheter både inomhus och utomhus, ett bra internt flöde, tydlig information samt bra rutiner har det blivit enklare att sortera rätt.

Både ledningen och medarbetarna har på ett medvetet och genomtänkt sätt arbetat med källsorteringen och är en inspiration och ett föredöme i miljöarbetet för alla oss andra i Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2017-12-13

Sidansvarig:

Alija Bucuk

Här ger vi plats för att göra skillnad

En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar.

En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet.

En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Läs mer om vår vision