Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-01-13 och kan vara inaktuell.

Publicerad: 2020-01-13

Hand i hand.

Avgifter för trygghetslarm

Trygghetslarm är en avgiftsbelagd insats från socialförvaltningen. Den 1 december 2018 införs avgifter för installation och avinstallation av trygghetslarm samt larmbesök.

Socialnämnden har beslutat (2017-08-18) om nya avgifter inom socialförvaltningen, inklusive avgifter för trygghetslarm. Förändringen sker utifrån anpassning till budget samt att avgifterna varit oförändrade sedan 2015.

Avgift för installation och avinstallation

Från 1 december 2018 införs en avgift för installation av ditt trygghetslarm samt en avgift för avinstallation. Du som redan har ett trygghetslarm installerat behöver inte betala installationsavgiften.

Larmbesök

Om du larmar och trygghetslarmcentralen bedömer att hemtjänsten ska åka till dig kommer en avgift att tas ut. Detta gäller för dig som enbart har trygghetslarm som beviljad insats. Om du har både hemtjänst och trygghetslarm som beviljade insatser tas ingen avgift ut för larmbesöket.

Maxtaxa

Det finns ett högkostnadsskydd maxtaxa, där du får betala för din/dina beviljad/beviljade insats/insatser. Avgiften beräknas individuellt grundat på inkomst, boendekostnader samt eventuella bidrag. Du betalar dock aldrig mer än maxtaxa. Larmbesök och månadsavgift ingår i maxtaxan, det gör dock inte avgiften för installation och avinstallation av trygghetslarm.

Avgifter 2020

  • Trygghetslarm: 360kr/mån
  • Installation av trygghetslarm: 300kr
  • Avinstallation av trygghetslarm: 150kr
  • Larmbesök vid larm som enda insats 430 kr/timme (lägst en timme)
  • Maxtaxa: 2 125 kronor

Kontakt: Avgiftshandläggare: 0370-67 84 16

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-01-13

Sidansvarig:

Johan Lundell