Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-10-12 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Äldre använder digitala verktyg

Socialförvaltningen stänger delar av sin verksamhet

Socialförvaltningen i Vaggeryds kommun befinner sig i ett läge som är ansträngt men under kontroll, men vi vet också att läget imorgon kan vara ett helt annat.

För att minska smittspridningen har Socialförvaltningens ledningsgrupp beslutat att tillfälligt stänga ned delar av sin verksamhet. De verksamheter som berörs är:

  • Mötesplats, som ansvaras av IFO öppenvård och AME, i Skillingaryd (Jupiter) stängdes tisdagen 7 april. Vi kommer istället att jobba med uppsökande och individuella kontakter med målgruppen.
  • Dagverksamheten för dementa på Furugården samt växelvårdsplatserna på Sörgården och Furugården. Dessa verksamheter stängs tillfälligt från och med tisdagen den 14 april. Vid behov av ökade insatser kontaktas biståndshandläggare.

Öppettider för socialkontorets reception

Mot bakgrund av rådande omständigheter kommer Socialkontorets reception att ha förändrade öppettider. Receptionen är öppen mellan 08-12, måndag till fredag. Telefontiderna är oförändrade.

Digital teknik hjälper äldre att hålla kontakt med anhöriga

För att skydda de boende och minska risken för smitta har vi sedan tidigare infört ett besöksförbud på alla kommunens vård- och omsorgsboenden. Vi arbetar också aktivt med att minska risken för en ökad ensamhet bland de boende. Som en del i detta arbete får de äldre hjälp med olika digitala lösningar så att de kan ta kontakt med nära och kära.

Det känns bra att kunna erbjuda en sådan här lösning. Ett digitalt möte kanske inte motsvarar en kram från någon närstående men det kan ändå vara jättemycket värt för våra äldre i rådande situation. De får möjlighet att se och prata med sina barn och barnbarn, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Alija Bucuk