Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2020-05-25 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Två personer hälsar välkommen till Sörgårdens restaurang.

Linda Isaksson och Lina Ekman serverar dagens lunch på Sörgårdens restaurang.

Bra betyg från Matpatrullen

Restaurangen på Sörgården i Skillingaryd fick bra betyg när Matpatrullen kom på besök. Sörgården hamnade i den bästa betygsgruppen i SPF Seniorernas rapport om maten som serveras på äldreboenden i Jönköpings län.

I denna undersökning har matpatrullen inte besökt alla kommuner, utan valt de kommuner som de ansåg hade förbättringspotential. Totalt besöktes nio restauranger i åtta kommuner. Dessutom har kostcheferna i kommunerna fått besvara en enkät med frågor om pris, matlådor och andra förändringar.

– Vi vill att våra gäster skall få en trivsam samvaro runt måltiden och en bra smakupplevelse. Vi är stolta över att kunna erbjuda en vällagad husmanskost anpassad till äldres önskemål och vi väljer råvaror med omsorg. Vi fortsätter hela tiden att utveckla vår verksamhet. Matpatrullens betyg visar att vi är på rätt väg, säger Monika Johansson, områdeschef för kostenheten inom socialförvaltningen.

Testbesöken är oanmälda och använder standardiserade bedömningsprotokoll tillsammans med intervjuer och matsedelsgranskning för att få fram ett slutomdöme.

Sörgården i Skillingaryd, hamnade i betygsgrupp 1 tillsammans med Berget i Tranås, Ekebogården i Vetlanda, Bobinen i Mariannelund och Parkrestaurangen i Nässjö.

Matpatrullens kommentar om Sörgårdens restaurang

Matsedel: Hempanerad strömming med hemlagat potatismos. Inget (officiellt) annat alternativ.

Efterrätt: Äppelkompott med mjölk - denna var mycket god!

Vaggeryds kommun har avancerat till övre halvan för första gången, glädjande.

På Sörgården begär man förbokning vid besök utifrån, så vi förbokade för tre personer. Detta framgick tydligt på kommunens hemsida, där det var lätt att hitta till de uppgifter man behövde om äldrematen. Pris 75 kr Placering i betygsgrupp 1

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell