Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-06-02

Paviljong med tre stolar som avskiljs med en plexiglaskonstruktion.

Möjlighet till säkra besök på särskilt boende

Trädgårdspaviljonger finns nu på Furugården och Sörgården. De ger möjlighet till säkra besök utomhus.

Socialförvaltningen följer fortlöpande information och rekommendationer från regeringen och landets myndigheter. I samband med coronapandemins utbrott tog regeringen beslut om att införa besöksförbud på landets särskilda boenden, vilket inneburit att närstående och boenden har varit förhindrade att träffas fysiskt.

Nu har besked kommit från Folkhälsomyndigheten att säkra besök utomhus kan ske mellan brukare och närstående. Utifrån detta har socialförvaltningen skapat mötesplatser på Furugården och Sörgården genom en speciellt framtagen lösning som förhindrar droppsmittrisk vid möten mellan boenden och närstående.

Trädgårdspaviljong

Konstruktionen är tillverkad i trä samt plexiglas och placerad i en trädgårdspaviljong. Totalt finns två paviljonger på Furugården och två paviljonger på Sörgården. Vi har förståelse för att det finns många som längtar efter att träffas och vi förväntar oss många som vill träffas samtidigt.

Boka tid för träff

För att underlätta och säkerställa mindre folksamlingar måste du boka tid för träff i paviljongen. Bokning görs genom att ringa till den enheten/avdelningen på Furugården eller Sörgården som din närstående bor på. Detta innebär också att det finns ett begränsat antal mötestider per dag.

I samband med träffen gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

  • Närstående är helt frisk utan symtom.
  • Närstående bör hålla ett avstånd till brukaren.
  • God handhygien hos både brukare och närstående, både inför, under och efter besöket.
  • I situationer där brukaren inte kan ta sig ut på egen hand kan personal behöva hjälpa till tills närstående kan ta över. Närstående möter upp utanför boendet. Social interaktion med andra personer ska undvikas.
Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-06-02

Sidansvarig:

Johan Lundell