Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad: 2020-11-23

Medarbetare med skyddsutrustning. (Arkivbild)

Socialförvaltningens verksamheter har den skyddsutrustning som behövs (arkivbild).

Ingen smitta i socialförvaltningens verksamheter

Läget är allvarligt: "Följ de råd och rekommendationer som gäller. Leta inte efter kryphål". Socialförvaltningen har idag, 19 november, inga bekräftade fall av covid-19 i verksamheterna.

Socialförvaltningen har i dagsläget ingen bekräftad smitta i verksamheten. Det är fortfarande ett mycket allvarligt läge. Verksamheterna har den skyddsutrustning som behövs, det finns har rutiner och förvaltningen arbetar genomgående med att hålla smittan borta från de som finns i omsorgen.

– Den stora utmaningen för oss är den omfattande samhällsspridningen. När vår personal eller deras anhöriga blir smittade, i arbetet eller på fritiden, får vi snabbt stora utmaningar med att bemanna verksamheten. Jag vädjar nu till alla att följa de råd och rekommendationer som gäller, inte bara i kontakten med våra verksamheter utan i alla situationer, hela tiden, varje dag. Leta inte efter kryphål, säger Lotta Damberg. socialchef i Vaggeryds kommun.

– Det är en ansträngande och tuff tid för brukare och närstående. Vi vill tacka alla som stöttar och uppmuntrar vår personal som gör ett enormt arbete varje dag. Vi känner ett stort stöd och det är oerhört viktigt i detta ansträngda läge, avslutar Lotta Damberg.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

2020-11-23

Sidansvarig:

Johan Lundell