Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Publicerad:

Vaccination

Tisdag 19 januari började den andra dosen att ges.

Första omgången av vaccineringen klar – nu är det dags för andra dosen

På några veckor har boende på kommunens vård- och omsorgsboenden erbjudits den första dosen av vaccin mot covid-19. Nu påbörjas vaccination med dos nummer två.

Den 28 december 2020 gavs den första vaccinsprutan mot covid-19 på Furugården i Vaggeryd. Sedan dess har det varit intensiva dagar för personalen inom socialförvaltningen med att planera och genomföra vaccinationer. På särskilt boende återstår någon enstaka som ännu inte fått sin första spruta på grund av medicinska skäl, annars har samtliga som bor på kommunens vård- och omsorgsboenden fått den första sprutan. Tisdagen 19 januari 2021 började den andra dosen att ges på kommunens särskilda boenden.

Vaccination enligt plan

Totalt har drygt 130 doser getts inom omsorgen i Vaggeryds kommun. Under måndag 19 januari har 18 vårdtagare fått sin andra dos vaccination mot covid-19. I morgon är det dags för ytterligare 35 till 40 personer att få den andra sprutan.

Vaggeryds kommuns har vaccinerat i takt med att vaccin levereras till kommunen och vaccinationsplanen följer det som upprättats av Folkhälsomyndigheten.

– Vi har nu vaccinerat första dosen på kommunens vård- och omsorgsboenden och idag påbörjade vi vaccineringen med den andra dosen. Personer som av någon anledning inte har kunnat vaccineras vid det första tillfället kommer att erbjudas nytt tillfälle så snart som möjligt, säger Dorya Gustafsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Vaggeryds kommun.

– Arbetet med vaccinationerna går enligt plan och personalen har gjort, och gör, ett fantastiskt arbete med att få alla detaljer kring vaccinationen på plats, säger Lotta Damberg, socialchef i Vaggeryds kommun.

Vaccination pågår

Det är Sveriges regioner som ansvarar för att utföra vaccineringen mot covid-19 och planeringen för vaccinationer i Jönköpings län utgår från Folkhälsomyndighetens nationella plan. Nu pågår vaccination av personer på äldreboende, vaccination av personer med hemsjukvård och hemtjänst, samt personal inom äldreomsorgen i Jönköpings län.

Personal inom omsorgen i Vaggeryds kommun erbjuds vaccination på Vaggeryds respektive Skillingaryds vårdcentraler i anslutning till sitt arbetspass.

Om vaccin mot covid-19

Här hittar du information om vaccin mot infektionssjukdomen covid-19

Preliminär tidplan för vaccination mot covid-19 (klicka för att förstora bilden).

Vaccinationssputor. (Foto: Region Jönköping, Johan Werner Avby).

Sprutor med vaccin. Fotograf: Johan Werner Avby, Region Jönköping.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell