Huvudmeny

Huvudgren:

Omsorg och hjälp

twitter

Kontakt

Ställ en fråga
Obs! Denna nyhet är från 2021-03-08 och kan vara inaktuell.

Publicerad:

Tillfällig förändring av distribution av matlådor

Under cirka två veckor kommer personer som får matlådor levererade till sig att få varm mat dagligen istället för kylda matlådor.

I fredags upptäcktes, i samband med en livsmedelskontroll, brister i hanteringen kopplade till rutiner samt hantering och förpackning av kyld mat. Inga testresultat visar att maten på något sätt varit otjänlig.

– Kvaliteten och säkerheten kring maten vi lagar, serverar och distribuerar är otroligt viktig för oss och vi vill inte ta några risker. Vi har därför tillfälligt avbrutit vår produktion av kyld mat för att undersöka och åtgärda bristerna så snabbt som möjligt, säger Liv Svensson, verksamhetschef för äldreomsorgen.

De personer som har biståndsbeslut om matlådor får från och med lördag 27 februari varm mat distribuerad till sig dagligen. Socialförvaltningen har påbörjat arbetet med att vidta åtgärder för att så snart som möjligt åter kunna distribuera kylda matlådor.

Den som har ett biståndsbeslut är berättigad att få matlådor levererade hem till sig en gång i veckan. Den 1 oktober 2020 tog kostenheten i Vaggeryds kommun över produktionen av de kylda matlådorna som tidigare lagats av ett företag i stockholmsområdet.

Hjälpte informationen dig?

Tack för att du hjälper oss förbättra webbplatsen!

Vad kan vi förbättra?
Senast uppdaterad:

Sidansvarig:

Johan Lundell